ΠΑΟΚ: Τα πέντε ματς σε 14 μέρες τον έφτασαν στα όρια του

Γιώργος Πετρίδης01 Οκτωβρίου 2021

Έκανε την προσπάθεια του και χωρίς να είναι κακός, έχασε την ευκαιρία για ένα αποτέλεσμα που θα έκανε πιο εύκολη τη δουλειά του στον όμιλο του Conference League. Το χθεσινό παιχνίδι με τη Σλόβαν όμως κατά κύριο λόγο ανέδειξε την αδυναμία του ΠΑΟΚ να κάνει rotation χωρίς να σκορπάει βαθμούς.

Ο συνδυασμός των περιορισμένων κινήσεων του στη διάρκεια του καλοκαιριού με τα διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας, έχουν φτάσει τον ΠΑΟΚ πολύ νωρίς στα όρια του. Η εικόνα παικτών όπως ο Τέιλορ, ο Σίντκλεϊ ή και ο Σβαμπ, που έδειχναν πολύ κουρασμένοι χθες, έκανε ξεκάθαρο το πρόβλημα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με αρκετούς ακόμη παίκτες στα «πιτς» είναι αναγκασμένος να περιορίσει πολύ το rotation του με την ελπίδα αυτοί που παίζουν να αντέξουν τα διαδοχικά παιχνίδια και παράλληλα να περιοριστούν οι απώλειες βαθμών. Είναι όμως εφικτός αυτός ο συνδυασμός;

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ το πέμπτο σε 14 μέρες. Έπαιξε στις 16 Σεπτεμβρίου με τη Λίνκολν, στις 19 με τον Αστέρα, στις 22 με τον Παναιτωλικό, στις 26 με την ΑΕΚ και στις 30 με τη Σλόβαν. Πέντε ματς μεγάλων απαιτήσεων σε ένα πρόγραμμα-βουνό το οποίο αναγκάστηκε να βγάλει με περιορισμένες επιλογές. Περιορισμένες για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Για παράδειγμα…

Ο Σίντκλεϊ έπαιξε και στα πέντε παιχνίδια, βγάζοντας τέσσερα 90λεπτα και αποχωρώντας χθες λίγο πριν το 70’. Τα ανεβάσματα των προηγούμενων αγώνων ήταν χθες είδος προς εξαφάνιση για τον κουρασμένο Βραζιλιάνο.

Ο Λούκας Τέιλορ έβγαλε επίσης τέσσερα 90λεπτα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, μένοντας εκτός μόνο στο ματς της Τρίπολης.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Στέφαν Σβαμπ, σταθερά ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Αυστριακός δεν έπαιξε στο Γιβραλτάρ αλλά ήταν παρών στα υπόλοιπα ματς, για να γίνει αλλαγή σε όλα γύρω στο 70’ αφού περισσότερο είναι αδύνατο να ανταποκριθεί, με την ένταση και την ενέργεια που είναι αναγκασμένος να βγάλει όσο βρίσκεται στο χορτάρι. Ο Σβαμπ έχει ξεπεράσει ήδη τα 700 λεπτά παρουσίας στο γήπεδο και μόλις βγήκε ο Σεπτέμβριος…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.