ΠΑΟΚ: Στον δρόμο του μία... σταχτοπούτα με γήπεδο βγαλμένο από παραμύθι!

Χάρης Εμμανουηλίδης27 Αυγούστου 2021

Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του ΠΑΟΚ μία σειρά αγώνων στα... μέτρα του για διάκριση στο νεοσύστατο ευρωπαϊκό θεσμό, Condference League, ενώ μπροστά του ξετυλίγεται και ένα «χαλί» εκατομμυρίων, ανάλογα με το πόσο μακριά θα καταφέρει να φτάσει στον θεσμό. 

Εκτός από τις γνώριμες Κοπεγχάγη και Σλόβαν Μπρατισλάβας, υπάρχει και η... σταχτοπούτα του ομίλου με καταγωγή από το Γιβραλτάρ που ακούει στο όνομα, Λίνκολν. Μία περιοχή με 33.000 κατοίκους που στο μεγαλύτερο τους μέρος είναι ισπανικής καταγωγής αποτελεί την 5η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, ενώ ιστορικά έχει γίνει γνωστό ως «Το Βουνό του Ταρίκ» με βάση την παραφθορά της αραβικής του ονομασίας Τζαμπάλ Ταρίκ. 

Η ομάδα που θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές του βραδιές, έχει μία έδρα που μπορεί να αποτελεί... καρτ ποστάλ για πολλούς από τους 33.000 κατοίκους της χώρας. Ο λόγος για το Βικτόρια Στέιντιουμ, στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν 5.000 φίλαθλοι, άνοιξε για πρώτη φορά το 1926 ως βρετανικό στρατιωτικό γήπεδο, ενώ κατασκευή του σταδίου ήταν αμφιλεγόμενη καθώς χτίστηκε στον επίμαχο ισθμό μεταξύ Γιβραλτάρ και Ισπανίας. Το εν λόγω αν μη τι άλλο... ιδιαίτερο γήπεδο κατά το παρελθόν είχε πολλαπλές χρήσεις, καθώς είχε φιλοξενήσει αναμετρήσεις κρίκετ μετά το 1993.

Η ιστορική πρόκριση της Λίνκολν

Η επιτυχία αυτή αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της χώρας, καθώς η... σταχτοπούτα αποτελεί την πρώτη ομάδα της χώρας που συμμετέχει σε ευρωπαϊκό θεσμό, ενώ μικρή αυτή χώρα κατάφερε να γίνει η μικρότερη σε πληθυσμό και έκταση χώρα που έχει συμμετάσχει σε θεσμό της UEFA, κάτι που αν μη τι άλλο έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Αυτή η επιτυχία ήταν αρκετή ώστε να φωταγωγηθεί η πόλη με το εμβληματικό κάστρο he Moorish Castle, να έχει την τιμητική του όπως μπορείτε να δείτε από το φωτογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.