ΠΑΟΚ: Στις 16 Ιουνίου η κλήρωση, στις 22 Ιουλίου το πρώτο παιχνίδι

Metrosport Team20 Μαρτίου 2021

Αλλάζουν τα δεδομένα, όσον αφορά την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες και για την ακρίβεια, όσες τερματίσουν στη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Όπως είχαμε αναφέρει και πρόσφατα στο αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport, μόνο ο πρωταθλητής θα παίξει στο Champions League, καμία ελληνική ομάδα δεν θα αγωνιστεί στο Europa League και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν στο Europa Conference League.

Το ίδιο θα συμβεί και την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή τη σεζόν 2022-2023. Όλα αυτά θα συμβούν εξαιτίας του γεγονότος πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση. Για τον ΠΑΟΚπου διεκδικεί μία θέση στην Ευρώπη της νέας αγωνιστικής περιόδου, τα πράγματα είναι απλά: Θέλει οπωσδήποτε την δεύτερη ή την τρίτη θέση, για να είναι σίγουρος σε μεγάλο βαθμό, όμως παράλληλα, μπορεί και μέσω του Κυπέλλου να βγει στην Ευρώπη, αρκεί όμως να κατακτήσει το τρόπαιο. Τα δεδομένα είναι απλά: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη, την τρίτη και τη τέταρτη θέση βγαίνουν στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως και το σοβαρό ενδεχόμενο, να μην εξασφαλίσει ο τέταρτος της βαθμολογίας (αυτή τη στιγμή σε αυτή τη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ) την ευρωπαϊκή έξοδο.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τα ημιτελικά του Κυπέλλου και καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό της 22ης Μαϊου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΣ, ως Κυπελλούχος, θα εξασφαλίσει μία ευρωπαϊκή θέση και θα μείνει εκτός Ευρώπης, η τέταρτη ομάδα της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ πρακτικά με την εξασφάλιση μίας ευρωπαικής θέσεως θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι στην νέα διοργάνωση στις 22 Ιουλίου. Και το δεύτερο ματς στις 29 Ιουλίου. Αυτές οι διπλές αναμετρήσεις, αντιστοιχούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Θα γνωρίζει όμως τον αντίπαλό του, από τις 16 Ιουνίου, καθώς η κλήρωση θα γίνει, σχεδόν, ενάμιση μήνα νωρίτερα.

Κατά συνέπεια, η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού στο Europa Conference League θα γίνει στις 16 Ιουνίου και τα ματς θα διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Ιουλίου.

Η κλήρωση τρίτου προκριματικού θα γίνει στις 19 Ιουλίου και τα παιχνίδια θα γίνουν στις 5 και στις 12 Αυγούστου.

Η κλήρωση των Play Offs της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα γίνει στις 2 Αυγούστου και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19 και στις 26 Αυγούστου. Στη συνέχεια η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στις 27 Αυγούστου.

Επομένως, εφόσον ο ΠΑΟΚ πετύχει το αυτονόητο, δηλαδή εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν, θα πρέπει να προκριθεί επί τριών αντιπάλων, δίνοντας έξι παιχνίδια στο σύνολο, για να μπορέσει να φθάσει στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.