ΠΑΟΚ: Στην πρώτη 30άδα των σκόρερ ο Λοβ

Metrosport Team08 Μαΐου 2022

Με τους 21 πόντους που σημείωσε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου ο Ζερμέιν Λοβ έφτασε τους 604 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μπήκε στη λίστα με τους 30 πρώτους σκόρερ του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Ζερμέιν Λοβ που κράτησε, μέχρι ενός σημείου, μόνος τον ΠΑΟΚ Mateco στην επίθεση, σημειώνοντας 21 πόντους μπήκε στην πρώτη 30άδα των σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη Stoiximan Basket League. Έφτασε τους 604 και ανέβηκε στην 30ή θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που είχε 300.

Ο έμπειρος γκαρντ σημείωσε 11 από τους 21 πόντους του με βολές. Είχε 11/13 και φτάνοντας τις 168 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Mateco, μπήκε στην πρώτη πεντάδα των ξένων παικτών του Δικεφάλου με τις περισσότερες εύστοχες βολές αφού ξεπέρασε τον Μπιλ Έντουαρντς που είχε 162 στις σεζόν 1999-2000 και 2001-02.

Ο Αμερικανός έκανε μεγάλη προσπάθεια και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Ένα από αυτά ήταν τα ριμπάουντ αφού είχε οχτώ και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Τόσα είχε στη 16η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος, στο εντός έδρας ματς του Δικεφάλου με τον Προμηθέα.

Όλα τα ριμπάουντ του Λοβ ήταν αμυντικά και με αυτά έγινε ο 67ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ Mateco που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

Πέραν του Λοβ…

*Ο Άρης Λυκογιάννης έφτασε τα 250 παιχνίδια στους πάγκους της Stoiximan Basket League και έγινε ο 19ος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) που έφτασε σε αυτόν αριθμό. Ο απολογισμός του πλέον είναι 106 νίκες και 144 ήττες.

*Με τη 297η εμφάνιση του ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ανέβηκε στην 52η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ξεπέρασε τον Δήμο Ντικούδη που είχε 296.

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μέσα από την 322η εμφάνιση του στην κατηγορία, έφτασε και ξεπέρασε τα 700 αμυντικά ριμπάουντ.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι με 36 αμυντικά ριμπάουντ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φετινή επίδοση, πίσω από τα 37 που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ματς της 5ης αγωνιστικής επίσης κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Από 36 είχαν ακόμη από μία φορά Προμηθέας, Απόλλων Oscar, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Ηρακλής.

*Στον αντίποδα σημειώνοντας μόλις δύο πόντους από τα επτά λάθη του Κολοσσού H Hotels, ο ΠΑΟΚ mateco σημείωσε και νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου το οποίο έπιασε λίγο μετά και ο Ηρακλής στην Πάτρα. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των τριών πόντων από λάθη αντιπάλων που είχαν η Λάρισα κόντρα στο Λαύριο Megabolt εντός και ο ΠΑΟΚ Mateco κόντρα στον Άρη εκτός έδρας.

*Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε για πρώτη φορά φέτος μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, τον Λοβ με 21. Είναι μία επίδοση που σημειώθηκε για ένατη φορά στη φετινή Stoiximan Basket League και πρώτη μετά από 10 αγωνιστικές αφού η τελευταία φορά που μία ομάδα είχε μόνο έναν σκόρερ με διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν εκείνη του Λαυρίου Megabolt στο εκτός έδρας παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό για τη 15η αγωνιστική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.