ΠΑΟΚ: Η μέρα που στέφθηκε Κυπελλούχος στην Τούμπα κόντρα στον Άρη

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Αξέχαστες στιγμές έζησε η ασπρόμαυρη οικογένεια σαν σήμερα στις 17 Μαΐου 2003, όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο Κυπέλλου στην ιστορία του και το πρώτο στην Τούμπα, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν αναγκασμένος να διεκδικεί την κούπα στην Αθήνα. Τυπικά γηπεδούχος μπορεί να ήταν ο Άρης, αλλά ο Δικέφαλος, φυσικά, και δεν μπορούσε να νιώσει φιλοξενούμενος στο σπίτι του.

Το γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη στο 25' ήταν αυτό που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, και, τελικά, αυτό που έκρινε και την αναμέτρηση και καθόρισε την ομάδα που θα πανηγύριζε το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαΐου 2003 γύρω από το γήπεδο, στον Λευκό Πύργο και μέχρι τα ξημερώματα μαζί με τους ποδοσφαιριστές στο γλέντι. Ο ΠΑΟΚ, υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη, έκανε αρκετές υπερβάσεις στον δρόμο μέχρι τον τελικό. Η πορεία έως το φινάλε απαιτούσε δύσκολους αποκλεισμούς. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, όμως, έδειχναν σε κάθε ματς πόσο πολύ ήθελαν να στεφθούν Κυπελλούχοι.

Η επέλαση μέχρι την μεγάλη βραδιά και η κόντρα με την διοίκηση

Οι ασπρόμαυροι πέταξαν εκτός διοργάνωσης τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και την ΑΕΚ στα ημιτελικά. Με δύο νίκες κόντρα στους ερυθρόλευκους και με επιτυχία στην Αθήνα επί της ΑΕΚ και ισοπαλία στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αήττητος την πορεία στον θεσμό την σεζόν 2002-03, αφού και στα ματς με Λεωνίδιο – Ολυμπιακό Βόλου και ΟΦΗ είχε μείνει αλώβητος.

Στον τελικό ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε με τον Γεωργιάδη (25') , o Άρης ανέβηκε στο δεύτερο μέρος και προς το τέλος προσπάθησε να διεκδικήσει κάτι, αλλά ο Μόρις σημάδεψε το δοκάρι του Τοχούρογλου μετά από σέντρα του Μπράγκα. Η προετοιμασία της στέψης είχε στηθεί από νωρίς, αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ... δεν μπορούσαν να περιμένουν και εκείνο το βράδυ ακούστηκε στο γήπεδο το σύνθημα που έγινε viral σε πανελλήνια κλίμακα έναν χρόνο αργότερα με την επιτυχία της εθνικής ομάδας στην Πορτογαλία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την χρονιά εκτός αποδυτηρίων, είναι πως στο γλέντι της κατάκτησης του τροπαίου δεν παραβρέθηκε κανένα μέλος της διοίκησης μετά από σχετικό αίτημα των ποδοσφαιριστών, που υποστήριξαν πως αφού ήταν όλη τη σεζόν μόνοι τους ήθελαν να το γιορτάσουν και μόνοι τους μαζί με τον προπονητή της ομάδας, Άγγελο Αναστασιάδη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.