ΠΑΟΚ: Restart με πέντε must κινήσεις

Metrosport Team20 Φεβρουαρίου 2024

Δεν μας είχε συνηθίσει ο ΠΑΟΚ να έχει διαδοχικά κακά αποτελέσματα που να συνοδεύονται και από μέτριες ως κακές εμφανίσεις. Τα τρία ντέρμπι που προηγήθηκαν με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα και ενδιάμεσα με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, έσπρωξαν τον ΠΑΟΚ σε μία κατάσταση συναγερμού από την οποία πρέπει να βγει πολύ άμεσα.

Ο Ραζβάν Λουτσέκσου και οι παίκτες του πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη με διάθεση ειλικρινούς αυτοκριτικής και να βρουν άμεσα λύσεις σε πέντε βασικά ζητήματα που ο ΠΑΟΚ έχει εμφανή αδυναμία το τελευταίο διάστημα.

Το metrosport.gr επιχειρεί να τα αναλύσει:

1. Το ντεφορμάρισμα από το οποίο πρέπει να βγει: Αν κανείς επιχειρήσει την σύγκριση με ένα μήνα πριν, μάλλον δεν θα βρει ούτε ένα παίκτη του ΠΑΟΚ που να είναι στην ίδια ή καλύτερη κατάσταση από τότε. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό που ήρθε να ανοίξει αυτή την συζήτηση πολλοί απέδωσαν την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο ότι έπαιζαν πολλοί αναπληρωματικοί μαζί. Με τον Ολυμπιακό, όμως, επιβεβαιώθηκε ότι κακό φεγγάρι διάγει όλη η ομάδα και όχι μόνο η δεύτερη ενδεκάδα. Όλοι μαζί θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να ανεβάσουν πάλι στροφές.

2. Το μπλοκάρισμα ενός ΠΑΟΚ που μοιάζει προβλέψιμος: Αν κάτι επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά στα τελευταία ματς, είναι ότι οι αντίπαλοι μπλοκάρουν τον ΠΑΟΚ εύκολα. Ρίχνουν το βάρος στον Τάισον (όταν παίζει), τον Ντέλια, τον Μεϊτέ (κόντρα στον Ολυμπιακό) και απενεργοποιούν σε μεγάλο βαθμό το επιθετικό παιχνίδι του Δικεφάλου. Και ο Λουτσέσκου και οι παίκτες πρέπει να σκεφτούν λύσεις… αντιμπλοκαρίσματος, πώς θα τρυπήσουν και πάλι τις αντίπαλες άμυνες.

3. Το σκοράρισμα στα ντέρμπι είναι θέμα: Ναι, έχει φτάσει τα 100 γκολ ο ΠΑΟΚ, αλλά στα ντέρμπι και ειδικά στα τρία τελευταία, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να σκοράρει. Οι φορ του (ειδικά ο Σαμάτα) προβληματίζουν με την απόδοσή τους, ο ΠΑΟΚ δεν απειλεί εύκολα εντός περιοχής και οι αντίπαλες άμυνες μοιάζουν πιο άνετες απέναντί του. Ο Ρουμάνος τεχνικός πρέπει να σταθμίσει καλά τις λύσεις και προφανώς να δει ξανά τις επιλογές του και πώς θα μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής.

4. Σύσφιξη σχέσεων ξανά μέσα στα αποδυτήρια: Ο ΠΑΟΚ έβγαζε αυτή την εικόνα της καλοκουρδισμένης μηχανής γιατί μετέφερε το οικογενειακό κλίμα των αποδυτηρίων στο τερέν. Στα τελευταία ματς παρατηρείται μία γκρίνια, είδαμε παίκτες να εκφράζουν παράπονα σε συμπαίκτες του για κάποιες φάσεις και αυτό είναι κάτι που άμεσα πρέπει να εκλείψει. Μέσα στα αποδυτήρια παίκτες και τεχνικό τιμ πρέπει να σφίξουν ξανά σαν μία γροθιά και αυτό θα τους οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες.

5. Ο τελικός της Λεωφόρου ΠΡΕΠΕΙ να φέρει πρόκριση: Στις περιόδους αρνητικότητας και γκρίνιας το καλύτερο φάρμακο είναι οι νίκες και τα καλά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ, με κάθε κόστος, χρειάζεται πρόκριση στο ματς της Λεωφόρου . Για να συμβεί αυτό, στον δεύτερο ημιτελικό πρέπει να εμφανιστεί ο κανονικός ΠΑΟΚ. Έτις θα έρθει η πρόκριση που θα επαναφέρει την ηρεμία και θα βάλει τον ΠΑΟΚ σε λειτουργία… κανονικότητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.