ΠΑΟΚ: Πολλά χρόνια θα εύχονται να είχε «μετρήσει» εξ’ αρχής το γκολ του Βαρέλα

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Θα προσβάλλω τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες είναι πιο… άνδρες από τους άνδρες, αν πω ότι οι παίκτες, οι προπονητές και οι παράγοντες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ φορούσαν φουστάνια όταν στο Πρωτάθλημα 2017-2018 οι ομάδες τους ήρθαν να παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Οσκαρ Γκαρθία, οι παίκτες του Ολυμπιακού και οι συνοδοί της αποστολής απέδρασαν από το γήπεδο, απέφυγαν την πανωλεθρία και πήραν το ματς στα χαρτιά, με τη συνδρομή του ανίκανου (αν όχι ύποπτου) διαιτητή Αρετόπουλου, που χειρίστηκε την όλη θεατρική παράσταση με τον τρόπο που βόλευε στον ερυθρόλευκο θίασο. Οι της ΑΕΚ… θυμήθηκαν να τρομοκρατηθούν από το πιστόλι του Σαββίδη, που ούτε καν είχαν δει, πολύ μετά τη διακοπή του αγώνα που προκάλεσε η ανοησία του Κομίνη και του Ποντίκη και απέδρασαν κι αυτοί από την Τούμπα, όταν τα δύο πόκεμον αποφάσισαν τελικά να “μετρήσουν” το γκολ του Βαρέλα. Ετσι, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη κλοπή τίτλου που έχει συντελεστεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με θύμα τον ΠΑΟΚ.

Εκτοτε, πιστεύω ότι επί πολλά χρόνια οι του Ολυμπιακού θα εύχονται να μην είχε χαϊδέψει το χαρτί τον Γκαρθία και οι της ΑΕΚ να είχε “μετρήσει” εξ’ αρχής το γκολ του Βαρέλα. Πιστεύω ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και να κατακτήσουν τίτλο. Πιστεύω ότι ακόμη και ένας ΠΑΟΚ σε κακή μέρα θα τους κερδίζει ή δεν θα χάνει γιατί θα είναι εκεί, παρούσα, η θεία δίκη για να τους τιμωρεί αμείλικτα και να απονέμει δικαιοσύνη. Το 6-3-0 σε εννιά αγώνες από τότε και η κατάκτηση τριών τίτλων από τον ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και αυτό ακριβώς θα συμβαίνει σε βάθος χρόνου.

Οσο για τις γελοίες διαμαρτυρίες της ΑΕΚ, θα ξοδέψουμε άσκοπα φαιά ουσία αν ασχοληθούμε με άλλες φάσεις εκτός από τη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ, απλούστατα γιατί δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Ας πάμε, λοιπόν, στον Βράνιες και τον Σφιντέρσκι. Ο ίδιος ο Βράνιες, ο Μπάρκας που είναι μπροστά τους και άλλοι πέντε παίκτες της ΑΕΚ, που είναι γύρω-γύρω, βλέπουν τον Σφιντέρσκι να κερδίζει την μπάλα και να σουτάρει, χωρίς κανείς να ζητά φάουλ. Ο Μπάρκας αποκρούει, όλοι μετέχουν στη φάση που συνεχίζεται και τότε ο Σιμόες ανατρέπει τον Βιεϊρίνια. Κανείς δεν μιλάει για φάουλ κι όμως, μετά το ματς, η ΑΕΚ επιτίθεται στον Περέϊρα για τη διαιτησία. 

Γιατί; Γιατί μία λήψη που μόλις και μετά βίας “πιάνει” τη διεκδίκηση ανάμεσα σε Βράνιες και Σφιντέρσκι δείχνει τον παίκτη του ΠΑΟΚ με απλωμένα χέρια. Οποιος θέλει, σχηματίζει την εντύπωση ότι σπρώχνει τον Βράνιες, αλλά… όποιος θέλει. Γιατί δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει. Και αυτή η κάμερα δεν “πιάνει” καν τον Βράνιες που πρώτος έχει σπρώξει τον Σφιντέρσκι, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις ανάμεσα σε αμυνόμενο και επιτιθέμενο που προσπαθούν να κερδίσουν πλεονέκτημα στη διεκδίκηση της μπάλας. Αλλού πρέπει να αναζητήσει την αιτία της νέας ήττας της η ΑΕΚ. Πιο πιθανό είναι να ευθύνεται το… φάντασμα του Βαρέλα.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.