ΠΑΟΚ: Πίστη Λουτσέσκου για ολική επαναφορά

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2021

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης, Γιώργος Ζαΐρης

Το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είχε ολοκληρωθεί, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό, βρέθηκε τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή και η πικρία, εκείνες τις στιγμές, ήταν έντονη. Όμως κανείς δεν έχασε την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απέφυγε να μιλήσει στους παίκτες στα αποδυτήρια του Φαληρικού σταδίου μετά την ήττα, όπως συνήθως κάνει μετά από τους περισσότερους επίσημους αγώνες. Προτιμά να κάνει την ανάλυσή του, όταν επιστρέφουν οι παίκτες, την επομένη του αγώνα, στα αποδυτήρια της Νέας Μεσημβρίας. Εκεί με την συνδρομή των συνεργατών του, προσδιορίζει τα λάθη που έγιναν, επισημαίνει τα θετικά και δίνει έμφαση στην επόμενη ημέρα.

  Αυτή την τακτική ακολουθεί τις περισσότερες φορές από την έναρξη της σεζόν. Παρά το -4, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν απέδωσε σύμφωνα με τα αναμενόμενα στο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη, παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτών, που στερούν την δυνατότητα της συγκρότησης ενός σταθερού σχήματος ενδεκάδας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν χάνει την αισιοδοξία του. Πιστεύει στην ομάδα, στους παίκτες, ψάχνει τις κατάλληλες λύσεις για να αναπληρωθούν οι απώλειες που δημιουργούνται, όπως συνέβη πλέον και με τους Μιτρίτσα, Σίντκλεϊ, που είναι τα τελευταία «θύματα» τραυματισμών.

Ζητά από τους παίκτες του να παραμείνουν προσηλωμένοι, να μην επηρεάζονται από τα αρνητικά αποτελέσματα, να προσπαθούν για το καλύτερο. Ο στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι να ξεπεράσει με επιτυχία η ομάδα, τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια, δύο εντός και ένα εκτός, με τον Απόλλωνα, την Κοπεγχάγη και τον Παναθηναϊκό, πριν από την τελευταία διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Στην πορεία και μέχρι τις εορτές των Χριστουγέννων και με τις επιστροφές των παικτών, η ομάδα μπορεί να αποκτήσει την απαραίτητη ομοιογένεια, για να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει μία ικανοποίηση (απόλυτα δικαιολογημένη) για την επιστροφή των φιλάθλων στην θύρα 4 και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει και πάλι μία έδρα «καμίνι» που θα δίνει ώθηση στους παίκτες ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Είναι αυτό το έξτρα κίνητρο που ήθελαν οι παίκτες, το συζητούσαν (όπως είχαμε αναφέρει αρκετές φορές στο ρεπορτάζ) και πλέον θα εισπράξουν πολύ έντονα, αυτή την ζεστασιά του κόσμου, που θα τους παροτρύνει για νέες νίκες. Ειδικά στην Τούμπα που θα μετατραπεί σε απόρθητο κάστρο για μία νέα πορεία επιτυχιών.

Η επιστροφή παικτών όπως ο Κούρτιτς, ο Ινγκασον, ο Κρέσπο θα δώσουν στην ομάδα, αυτή την χρονική περίοδο, την απαραίτητη ώθηση για να διεκδικήσει τις νίκες στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.