ΠΑΟΚ: Πέθανε ο σπουδαίος Λάμπης Κουιρουκίδης

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Λάμπης Κουιρουκίδης. Ήταν ο μεγαλύτερος εν ζωή βετεράνος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου

Ο σπουδαίος «κανονιέρης», ο μεγαλύτερος άσος του ΠΑΟΚ πριν από τη δεκαετία του 1970, είχε γεννηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 1930 στους Σιταγρούς Δράμας και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στη Δόξα Δράμας. 

Στον ΠΑΟΚ ήρθε το 1953 και συγκρότησε μαζί με τους Γιεντζή και Παπαδάκη μία εξαιρετική τριπλέτα η οποία έμεινε ονομαστή για την επιθετική της αποτελεσματικότητα με την πάροδο των χρόνων. 

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1953 μέχρι το 1960, πετυχαίνοντας 91 γκολ σε 161 παιχνίδια. 

Σημείο αναφοράς, η παρουσία του στη φιέστα για την κατάκτηση του αήττητου Πρωταθλήματος στις 21 Απριλίου 2019, αφού ήταν αυτός που εμφανίστηκε πρώτος, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ ΠΑΟΚ αναφέροντας «Ο ΠΑΟΚ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάμπη Κουιρουκίδη, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Ο αείμνηστος Λάμπης Κουιρουκίδης, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1953 μέχρι το 1960, πετυχαίνοντας 91 γκολ σε 161 παιχνίδια, και ήταν εκείνος που με την είσοδο του στο γήπεδο της Τούμπας "έδωσε το σύνθημα" για να ξεκινήσει η λαμπρή γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, στις 21 Απριλίου του 2019.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.