ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Ντι Λέο δεν έφερε την άνοιξη

Metrosport Team07 Νοεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στο «PAOK Sports Arena» στο μπασκετικό ντέρμπι της ημέρας με τον Δικέφαλο να γνωρίζει την ήττα από τους «Πράσινους» με 64-81.

Στην πρώτη περίοδο ο ΠΑΟΚ τα πήγε εξαιρετικά, μπήκε δυνατά, βρήκε απαντήσεις και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά που θέλησε να αποδράσει με το διπλό από την Πυλαία, έπειτα από την ήττα στη Σερβία από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός με μία διαφορά 14 πόντων στην πρώτη περίοδο προβλημάτισε τον Άρη Λυκογιάννη με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι 11-25.

Στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο με το επιμέρους σκορ να είναι 17-17 και ο ΠΑΟΚ να ψάχνει τρόπο να μειώσει τη διαφορά για να μπει στην εξίσωση της αναμέτρησης με τον Κάρτερ και τον Γκρίφιν έχοντας συνοδοιπόρο τους τον Ντι Λέο, να βρίσκουν τους χώρους στην άμυνα του Παναθηναϊκού και η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 28-42.

Ένας Ντι Λέο δεν ήταν αρκετός

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε σε μεγάλη ημέρα τον Ντι Λέο, με τον ίδιο να κάνει απίστευτα πράγματα και να σκοράρει 15 πόντους μόνο με τρίποντα φτάνοντας να σκοράρει και από τα 8 μέτρα! Ο Αμερικανός «μπλόκαρε» τον Παναθηναϊκό και εκτελούσε χωρίς να έχει κανέναν αντίπαλο φέρνοντας τον ΠΑΟΚ όλο και πιο κοντά στο να μπει στο παιχνίδι αλλά υπήρχαν ατομικά λάθη που λειτουργούσαν ανασταλτικά για τους «ασπρόμαυρους», όπως μία παράβαση τριών δευτερολέπτων που δεν τους έδωσε τη δυνατότητα για επίθεση, ωστόσο ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις για να ανοίξει το σκορ και να κλείσει την περίοδο με 50-66.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο... συντριπτικά, με τον ρυθμό να έχει πέσει έπειτα από το ξέσπασμα του Ντι Λέο νωρίτερα, ενώ η διαφορά έμεινε σε διψήφιο αριθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι με τις δύο ομάδες να βάζουν νέα πρόσωπα στο παρκέ. Για τον Δικέφαλο τον ρόλο του Ντι Λέο, ανέλαβε ο Τζόουνς ο οποίος βρήκε στόχο δύο φορές από τα 6.75 ενώ στη συνέχεια η μία κακή επίθεση, διαδεχόταν την άλλη, με τους προπονητές να βάζουν νέο «αίμα» στην εξίσωση. 

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 28-42, 50-66, 64-81

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 28-42, 50-66, 64-81

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.