ΠΑΟΚ: Παιχνίδι τακτικής για Σοτέλδο και Νάρεϊ

Metrosport Team12 Ιουλίου 2022

Ρεπορτάζ: Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Επείγει να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές κινήσεις, στις οποίες έχει στοχεύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΠΑΟΚ. “Καίγεται” για την ακρίβεια, καθώς η απόκτηση του Κάλεντ Νάρεϊ από την Γερμανική Φορτούνα και του Σοτέλδο από την Μεξικανική Τίγκρες, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τους Ραζβάν Λουτσέσκου, Ζοσέ Μπότο και Ιβάν Σαββίδη.

Η υπόθεση του Νάρεϊ βεβαίως έχει “τραβήξει σε μάκρος” καθώς οι διοικητικοί εκπρόσωποι της Φορτούνα Ντίσελντορφ, (κυρίως ο αθλητικός διευθυντής Κλάους Άλοφς), δείχνουν απόλυτοι για τα οικονομικά δεδομένα της πώλησης του συμπατριώτη τους εξτρεμ.

Η Φορτούνα ζητά το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον ΠΑΟΚ, ο Μπότο σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, προσφέρει ένα ποσό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ και μοιραία υπάρχει… απόσταση. Όμως, οι τελευταίες πληροφορίες, από το συγκεκριμένο “μέτωπο” που απασχολεί και δικαιολογημένα, αναφέρουν πως το deal μπορεί να κλείσει για τις δύο ομάδες, με ένα ποσό που θα αγγίξει το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.

Ο Μπότο, από την Πορτογαλία όπου βρίσκεται, μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του, διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους ενδιαφερόμενους. Με την Γερμανία και τον Νάρεϊ, τον Άλοφς και φυσικά τον Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να είναι απόλυτα ενήμερος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για τις εξελίξεις. Και παράλληλα να αποφασίσουν για τις τελικές τους κινήσεις, σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχει υποχρεωτική ρήτρα για τον Σοτέλδο

Ανοιχτό είναι και το θέμα του Σοτέλδο καθώς όπως είχαμε αναφέρει στο χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport, ο 25χρονος διεθνής άσος από την Βενεζουέλα, που αγωνίζεται στην Τίγκρες από το Μεξικό, θέλει να έρθει στην Τούμπα. Θέλει ΠΑΟΚ και Ευρώπη.

Από τον ΠΑΟΚ χθες έλεγαν, πως δεν υπάρχει υποχρεωτική ρήτρα για την αγορά των δικαιωμάτων του Σοτέλδο.

Τόνιζαν πως ο 25χρονος μπορεί να έρθει ως δανεικός για ένα χρόνο, αυτό είναι το πλαίσιο συζήτησης με τον πρόεδρο της Τίγκρες. Θα χρειαστεί να δοθεί και ένα ποσό στην Τίγκρες για τον δανεισμό του Σοτέλδο. Όμως, δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικής αγοράς των δικαιωμάτων του, το ερχόμενο καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως μέχρι και προχθές, σε Μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, έγραφαν πως η ρήτρα για την απόκτηση των δικαιωμάτων του παίκτη, κυμαίνεται από τρία έως τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ζοσέ Μπότο, προσπαθεί, να “κλείσει” με θετικό τρόπο και τις δύο υποθέσεις. Και του Νάρεϊ, αλλά και του Σοτέλδο.

Η ευρωπαϊκή λίστα στην UEFA

Είναι και μία ακόμη λεπτομέρεια. Ο ΠΑΟΚ μέχρι τις 15 Ιουλίου, πρέπει να δηλώσει την λίστα του στην UEFA. Εφόσον αποκτήσει έγκαιρα και τους δύο προαναφερόμενους ποδοσφαιριστές, θα μπορέσει να τους δηλώσει στην ευρωπαϊκή λίστα, για να έχει την ευχέρεια ο προπονητής, τουλάχιστον στον δεύτερο αγώνα, της 28ης Ιουλίου να τους χρησιμοποιήσει. Οσο πιο νωρίς βρεθούν με τους υπόλοιπους, τόσο το καλύτερο.

Η άφιξη του Μπράντον Τόμας

Ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Έχει συμφωνήσει σε όλα με τον ΠΑΟΚ για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών (1+1) για την ακρίβεια. Θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Δικέφαλο. Έρχεται για να είναι παρών στην αυριανή προπόνηση της ομάδας στην Νέα Μεσημβρία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.