ΠΑΟΚ: Οι έξι παλιοί «μπαρουτοκαπνισμένοι» και το ρόστερ που... γνωρίζει από Super League

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι ένα μείγμα πολύ έμπειρων, οι περισσότεροι με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος παικτών, αλλά και πιο νεαρών που είτε παίζουν πρώτη χρονιά στη χώρα μας, είτε διανύουν την δεύτερη και άλλοι την τρίτη τους σεζόν στην Super League. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να βρει την κατάλληλη χημεία μέσα απ' αυτούς για να οδηγήσει ξανά τον Δικέφαλο στην κορυφή.

Αυτοί ήρθαν

Ο Δικέφαλος προχώρησε το καλοκαίρι σε έξι μεταγραφικές κινήσεις, φέρνοντας στην Τούμπα τους Ολιβέιρα (φορ, 30 ετών) Τέιλορ (μπακ, 26 ετών), Σίντκλεϊ (μπακ, 28 ετών), Κούρτιτς (μέσος, 32 ετών), Μιτρίτσα (μεσοεπιθετικός, 26 ετών) και Άκπομ (φορ, 26 ετών). Από αυτούς μόνο ο Βρετανός επιθετικός ανήκει στην... παλιά φρουρά, που έχει δουλέψει ξανά στον ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και γνωρίζει τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα. Οι υπόλοιποι αγωνίζονται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Η «παλιά φρουρά»  

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα βασιστεί ως ένα βαθμό φέτος στην... παλιά συνταγή. Σε ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που τον δικαίωσαν στο πρώτο πέρασμά του από την Τούμπα, που ξέρουν από πρώτο χέρι το ελληνικό ποδόσφαιρο και που αποτελούν τον κορμό τα τελευταία χρόνια. Αυτοί είναι οι Πασχαλάκης (τερματοφύλακας, 32 ετών), Βαρέλα (στόπερ, 34 ετών), Κρέσπο (στόπερ, 34 ετών), Ελ Καντουρί (μεσοεπιθετικός, 31 ετών), Βιεϊρίνια (μπακ, 35 ετών) και Μπίσεσβαρ (μεσοεπιθετικός, 33 ετών).

Ποντάρει και σε αυτούς

Στο ρόστερ υπάρχουν εκτός των παραπάνω και άλλοι έμπειροι, αλλά και πιο νεαροί ταλαντούχοι, στους οποίους ποντάρει -πολλά ή πιο λίγα- ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς (τερματοφύλακας, 32 ετών), Ροντρίγκο (μπακ, 29 ετών), Ίνγκασον (στόπερ, 28 ετών), ΜΙχάι (στόπερ, 23 ετών), Αουγκούστο (μέσος, 24 ετών), Μουργκ (μεσοεπιθετικός, 27 ετών), Σβαμπ (31 ετών, μέσος), Καγκάβα (32 ετών, μεσοεπιθετικός), Εσίτι (μέσος, 27 ετών), Σφιντέρσκι (φορ, 24 ετών) και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (μεσοεπιθετικός, 25 ετών). Όλοι τους, πλην του Καγκάβα, είναι στην ομάδα από ένα χρόνο και πάνω και γνωρίζουν τα... κατατόπια της Super League.

Οι πιτσιρικάδες

Ερωτηματικό αποτελεί πόσο χρόνο θα πάρουν οι πιτσιρικάδες που ανήκουν στο ρόστερ. Αυτοί είναι οι Ταλιχμανίδης (τερματοφύλακας, 20 ετών), Λύρατζης (μπακ 21 ετών), Μιχαηλίδης (στόπερ, 21 ετών), Τσιγγάρας (μέσος, 21 ετών), Κωνσταντέλιας (μεσοεπιθετικός, 18 ετών) και Κούτσιας (επιθετικός, 17 ετών). Όλοι περιμένουν την ευκαιρία τους και μένει να φανεί αν σε μία απαιτητική σεζόν, με συμμετοχή σε τρεις διοργανώσεις, θα βρουν αγωνιστικό χρόνο για να εξελιχθούν. Απ' αυτούς οι Λύρατζης, Μιχαηλίδης και Τσιγγάρας έχουν πάρει, ήδη, σημαντικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.






Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.