ΠΑΟΚ: Οι 10 MVP μίας ξέφρενης πορείας

Χρύσανθος Δοβλέτογλου03 Μαΐου 2020

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019 άρχισε μία ξέφρενη πορεία που τον οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του, έχοντας στη σύνθεσή του ποδοσφαιριστές βαρόμετρα που έκαναν την διαφορά. Μέσα από τις μηνιαίες ψηφοφορίες για τους MVP μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ποιοι είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτή την «τρελή» κούρσα του Δικεφάλου, κάποιοι εκ των οποίων τον διατήρησαν και φέτος σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο επικράτησαν περισσότερες φορές ως πολυτιμότεροι οι Βιεϊρίνια και Κρέσπο, ενώ την φετινή χρονιά εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε υπόθεση των Μίσιτς και Ίνγκασον, οι οποίοι ήρθαν από τον πάγκο για να γίνουν βασικότατοι στην μεσαία γραμμή και στα μετόπισθεν αντίστοιχα. Ο Κροάτης μοίραζε ασίστ, σκόραρε και οργάνωνε, ενώ ο Ισλανδός, εκτός των άλλων, έβρισκε δίχτυα με ρυθμούς... σέντερ φορ. Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά μερικούς από τους «στυλοβάτες» του ΠΑΟΚ τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ιούλιος- Αύγουστος 2018

Χοσέ Κρέσπο

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν φορτωμένο με τους απανωτούς αγώνες των προκριματικών του Champions League. Ο Ισπανός αμυντικός κατάφερε να κάνει την διαφορά, αγωνιζόμενος τόσο σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, όσο και σε αριστερού μπακ. Με το καθαρό μυαλό του καθοδήγησε ιδανικά τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο και συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν.

Σεπτέμβριος 2018

Χοσέ Κρέσπο

Ο έμπειρος αμυντικός εξαργύρωσε τις πολύ θετικές εμφανίσεις του και με κεκτημένη ταχύτητα από τον πρώτο του ατομικό τίτλο τον προηγούμενο μήνα διακρίθηκε ξανά. Ο κόσμος αναγνώρισε τόσο την σταθερότητά του, όσο και την ηρεμία του και τον ανέδειξε για δεύτερο σερί διαγωνισμό ως τον πολυτιμότερο της ομάδας, βλέποντας ότι οι εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις της ομάδας οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό και σε αυτόν.

Οκτώβριος 2018

Χοσέ Κάνιας

Ο Χοσέ Κάνιας είχε εξελιχθεί σε κολόνα της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός μέσος είχε βρει τον καλό του εαυτό εκείνο τον μήνα και ήταν κομβικός για την πορεία του Δικεφάλου. Παρότι έπαιξε με τρεις διαφορετικούς παρτενέρ στη μεσαία γραμμή, ήταν μόνιμο σημείο αναφοράς με ατέλειωτο τρέξιμο, ενέργεια, αλλά και συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Νοέμβριος 2018

Φερνάντο Βαρέλα

Ο στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι είχε «κουμπώσει» εξαιρετικά με τον Κρέσπο και ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή του. Απροσπέλαστος στο αμυντικό κομμάτι, με εξαιρετικές τοποθετήσεις, καίριες παρεμβάσεις, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και φυσικά συμμετοχή στο χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο μάλιστα, είχε κάνει μία φοβερή ενέργεια και αφού ντρίμπλαρε δύο αμυντικούς έδωσε ασίστ στον Κρέσπο.

Δεκέμβριος 2018

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο «Πρίγιο» είχε αρχίσει να σκοράρει ασταμάτητα και δικαιολογημένα είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ. Εκείνο τον μήνα, βρήκε δίχτυα στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της ομάδας, σκοράροντας έξι φορές. Βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα κόντρα σε ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με τον Δικέφαλο στα Σπάτα κόντρα στον Αήττητο.

Ιανουάριος 2019

Τσούμπα Άκπομ

Ο Πρίγιοβιτς είχε αναχωρήσει για την Αλ Ιτιχάντ και ο... κλήρος για την αντικατάσταση του Σέρβου φορ έπεσε στον Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος φορ μπορεί να μην έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Σέρβο, αλλά δεν άφησε να φανεί η απουσία του. Έδωσε κατευθείαν ώθηση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και πρόσθεσε εκείνο τον μήνα τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ στο ενεργητικό του.

Φεβρουάριος 2019

Αντρέ Βιεϊρίνια

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε πάρει για τα καλά μπρος και είχε αρχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν αποδείχθηκε πραγματικός ηγέτης. Σκόραρε με τον Ολυμπιακό, με τον Άρη, πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ με τον Πανιώνιο και έβγαλε προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Μία προσωπικότητα που έδωσε στους συμπαίκτες του εξτρά κίνητρο για επιτυχίες.

Μάρτιος 2019

Αντρέ Βιεϊρίνια

Εκείνος ο μήνας ήταν ιδανικός για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ. Ασίστ στο ΟΑΚΑ, ασίστ στην Τούμπα με τον Ατρόμητο, ένα απίθανης ομορφιάς γκολ στο Αγρίνιο, αγωνιζόμενος κυρίως ως αριστερό μπακ, αλλά και ως δεξί εξτρέμ, με ατελείωτα τρεξίματα και πάθος για τη νίκη σε κάθε ματς. Ο Πορτογάλος οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα στον δρόμο των τίτλων.

Απρίλιος 2019

Εβγέν Σάκχοφ

Από τη στιγμή που ο Ουκρανός βρήκε σταθερή θέση στην 11άδα ήταν ένας από τους κορυφαίους. «Πολυεργαλείο» στη μεσαία γραμμή, με δυνάμεις και καθαρό μυαλό τις κρίσιμες, πέτυχε εκείνον τον μήνα τρία γκολ, έχοντας για παρτενέρ του τον Σέρζιο Ολιβέιρα. Είχε γράψει μέχρι τότε 38 συμμετοχές, με τέσσερα τέρματα και δύο ασίστ και είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολύτιμα γρανάζια της μηχανής.

Αύγουστος 2019

Δημήτρης Γιαννούλης

Ο Δημήτρης Γιαννούλης δεν φοβήθηκε υπό το βάρος της πίεσης της αντικατάστασης του τραυματία Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας και μπήκε εντυπωσιακά στη σεζόν. Ο νεαρός μπακ τα κατάφερε περίφημα και αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή. Πέντε συμμετοχές, ένα γκολ, το πρώτο με τη φανέλα του Δικεφάλου, τρεις ασίστ, θετική αμυντική παρουσία και ατελείωτα τρεξίματα.

Σεπτέμβριος 2019

Γιόσιπ Μίσιτς

Ο Κροάτης χαφ πήρε φανέλα βασικού από τον Αμπέλ Φερέιρα και φρόντισε να τον δικαιώσει απόλυτα. Τέσσερις ασίστ, ένα εξαιρετικό γκολ κόντρα στον Άρη στην Τούμπα και συνολικά πολύ καλή παρουσία, έδειξε τι αξίζει πραγματικά. Ο Μίσιτς είχε αρχίσει να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των γραμμών του Δικεφάλου, κουμπώνοντας άριστα στα σχέδια του Πορτογάλου κόουτς.

Οκτώβριος 2019

Γιόσιπ Μίσιτς

Ο Κροάτης μέσος είχε κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του Αμπέλ Φερέιρα και απέδιδε εξαιρετικά, όντας ένας από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας. Εξαιρετικός στην οργάνωση του παιχνιδιού, βρήκε εκείνο τον μήνα δίχτυα κόντρα στη Λαμία, ενώ έδωσε πολλές λύσεις και στα μετόπισθεν με τα τρεξίματά του και τα καίρια μαρκαρίσματά του.

Νοέμβριος 2019

Ίνγκι Ίνγκασον

Ο Ισλανδός κλήθηκε, αρχικά, να καλύψει το κενό του τραυματία Φερνάντο Βαρέλα και ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του, βοηθώντας, μάλιστα, σημαντικά και στο σκοράρισμα. Συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Χοσέ Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, είχε το απαραίτητο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, ενώ συμμετείχε ενεργά και στο επιθετικό κομμάτι, όντας πάντα επικίνδυνος, ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις.

Δεκέμβριος 2019

Ίνγκι Ίνγκασον

Ο Ισλανδός επανέλαβε την επιτυχία του. Αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα σε τέσσερα παιχνίδια στο πλευρό του Κρέσπο και ένα μαζί στου Βαρέλα. Το σημείο όμως που ξεχώρισε πραγματικά ήταν τα κατορθώματά του στη γραμμή κρούσης, καθώς βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, σκοράροντας σε Καραϊσκάκη, Νέα Σμύρνη και δύο στην Τούμπα κόντρα στον Ατρόμητο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.