ΠΑΟΚ: Να συνεχιστούν οι νίκες, αλλά... να έρθει και ο ποιοτικός παίκτης

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Δεκεμβρίου 2022

Tρεις νίκες στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, τρεις νίκες στα φιλικά στην Κύπρο και άλλη μία χθες στην Καλαμάτα για το Κύπελλο. Η δυναμικότητα όλων των αντιπάλων σ' αυτούς τους επτά αγώνες δεν επιτρέπει θριαμβολογίες, αλλά ο ΠΑΟΚ συνήθισε να κερδίζει κι αυτό έχει τη σημασία του. 

Ανεξάρτητα από τη σπουδαιότητα του αγώνα και τη δυναμικότητα του αντιπάλου οι νίκες διατηρούν καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα και επιτρέπει παίκτες και προπονητή να δουλεύουν με ηρεμία. Οι ίδιοι λένε ότι οι νίκες “χτίζουν” και αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το πολυκαταλαβαίνω. Γιατί όταν έρχεται μια ήττα δεν νομίζω ότι οφείλεται σε μια... αιφνιδιαστική και ανεξήγητη απώλεια της αυτοπεποίθησης. Στο κάτω-κάτω, αυτοπεποίθηση μπορεί να έχει και ο αντίπαλος και να σε κερδίζει επειδή, πολύ απλά, ήταν ανώτερος στο ματς.

Έτσι ή αλλιώς, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλή περίοδο από κάθε άποψη και εκείνο που περιμένει ο κόσμος του είναι να τον δει να συνεχίζει νικηφόρα και στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το ματς της ερχόμενης Τετάρτης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ταυτόχρονα, όμως, περιμένει να δει και την ενίσχυση της ομάδας με τον παίκτη που ζητά ο Λουτσέσκου και που όλοι μας ξέρουμε ότι χρειάζεται πάση θυσία. Εναν μεσοεπιθετικό, που, απ' όσο έχουμε καταλάβει από τα... συμφραζόμενα, ο Λουτσέσκου θέλει να είναι λίγο 10άρι, να είναι και λίγο κρυφός φορ, να μπορεί κα λίγο να παίζει στα άκρα. Προσωπικά, είμαι βέβαιος ότι δεν θα αποκτηθεί ένα κλασικό 10άρι, ένας καθαρόαιμος οργανωτής δηλαδή, με δεξιοτεχνία, ταχύτητα και φαντασία. Αλλωστε, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί ένας παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά που είναι άνεργος στη μέση της αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ θα βολευτεί με κάποιον “λίγο απ' όλα”, αλλά, έστω και έτσι, υπάρχει η ελπίδα να προστεθεί στην ομάδα λίγη ποιότητα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα.

Ρεαλιστικά, ο στόχος στο Πρωτάθλημα είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα χρειαστεί να χάνουν βαθμούς κυρίως ο Παναθηναικός, αλλά και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να πετάει από νίκη σε νίκη για να προκύψουν προοπτικές διεκδίκησης του τίτλου στα πλέι οφ. Και, βέβαια, να μην ξεχνάμε τον Ολυμπιακό, ίσως τον πιο ωφελημένο από τη διακοπή για το Μουντιάλ, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να συμμαζέψει το αγωνιστικό αλαλούμ που προκάλεσε ο ανισόρροπος (αν όχι ανύπαρκτος) μεταγραφικός σχεδιασμός που “εμπνεύστηκε” το καλοκαίρι ο Μαρινάκης.

Όσο για το Κύπελλο, εννοείται ότι η πρόκριση εξασφαλίστηκε από χθες και, εκτός απροόπτου, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί στους προημιτελικούς να βγάλει νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό για να προχωρήσει ο ίδιος στους ημιτελικούς. Όπως πάντα, θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο. Αυτόν ακριβώς που συνήθισε να κατακτά τα τελευταία χρόνια κι αυτόν που έκανε δώρο ο Λαόθ στον Παναθηναικό στον περσινό τελικό.

ΥΓ. Έτσι όπως εξελίχθηκε το Μουντιάλ, ήταν δίκαιο να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό Αργεντινή και Γαλλία. Και έγινε πράξη. Προσωπικά, είμαι χαρούμενος, γιατί ήταν οι δύο ομάδες που υποστήριζα... Μένει να δούμε ποιος από τους δύο μονομάχους θα αποδείξει ότι είναι ανώτερος, στο πιο κρίσιμο και πιο σημαντικό ματς της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.