ΠΑΟΚ: Μία μόλις τελική στην εστία στο ντέρμπι

Χρύσανθος Δοβλέτογλου08 Ιουνίου 2020

Το λένε και οι αριθμοί. Ο Σα δεν ένιωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τον απειλούν στο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ. Ο Δικέφαλος μπορεί να ήθελε μόνο τη νίκη σε αυτό το ματς για να παραμείνει ζωντανός στο κόλπο του τίτλου, ανάλογα, φυσικά, και με την εξέλιξη που θα είχε η εκδίκαση για το -7 στο CAS, αλλά παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών.

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να πιάσουν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα και να κλειδώσουν, ουσιαστικά, το πρωτάθλημα. Κάτι που έχει εξήγηση, καθώς ο ΠΑΟΚ σπάνια μέσα στο ματς ήταν επικίνδυνος. Οι δύο ομάδες είχαν τις ίδιες συνολικά τελικές προσπάθειες, από επτά, εκ των οποίων πέντε του Δικεφάλου καταγράφονται ως σουτ εκτός περιοχής.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Οι ασπρόμαυροι μέτρησαν μόλις μία τελική προσπάθεια στην εστία, δηλαδή, που βρήκε στόχο. Ποια ήταν αυτή; Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 45ο λεπτό, που κόντραρε στο κεφάλι του Μασούρα και κατέληξε στην αγκαλιά του Σα. Ήταν η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς το αντίπαλο τέρμα, παρότι ο ΠΑΟΚ είχε υψηλότερο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Ήταν, όμως, ανούσια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.