ΠΑΟΚ: Μεταγραφική μάχη σε διπλό ταμπλό!

Κώστας Πετρωτός19 Ιουνίου 2022

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη προπονήσεων και την αναχώρηση του ΠΑΟΚ για το Απελντοορν της Ολλανδίας την άλλη Δευτέρα έχει αρχίσει και αυτό αναγκάζει τον Ζοσέ Μπότο να ανεβάσει τις ταχύτητες για την ολοκλήρωση βασικών μεταγραφικών υποθέσεων. Αυτή την περίοδο και με δεδομένο ότι και ο Κοτάρσκι θεωρείται «κλεισμένος» από τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή, το βάρος έχει πέσει στις υποθέσεις των εξτρέμ και των φορ. Ο Μπότο δουλεύει σε διπλό ταμπλό και θέλει να κλείσει τουλάχιστον ένα παίκτη σε κάθε μία από τις θέσεις αυτές.

Ας δούμε τα δεδομένα όπως προέκυπταν μέχρι αργά χθες το βράδυ:

-Κάλεντ Νάρεϊ: O 28χρονος Γερμανός εξτρέμ, συμμετέχει στην προετοιμασία της Φορτούνα Ντίσελντορφ, χθες μάλιστα πέτυχε ένα ωραίο γκολ σε φιλικό με την Χίλντεν, ωστόσο, το μυαλό του είναι στην μεταγραφή και έχει στείλει το μήνυμα στον Κλάους Αλοφς, πιέζοντας την ομάδα του να ρίξει τις απαιτήσεις της και να τα βρει με τον ΠΑΟΚ. Ο Αλοφς έβαλε ψηλά τον πήχη (γύρω στο 1,8 εκατ. ευρώ) αλλά ο Μπότο πιστεύει ότι σύντομα θα οδηγήσει τον ομόλογό του και την Φορτούνα στη χρυσή τομή.

-Φάμπιο Μαρτίνς: Για τον Πορτογάλο εξτρέμ τα δεδομένα είναι απλά. Ο Μπότο έχει κάνει την προεργασία, ο Σαββίδης γνωρίζει ότι για να τον φέρει στην Τούμπα θα πρέπει να του δώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετήσιο συμβόλαιο και αναμένεται αντίδραση. Ο ίδιος ο παίκτης, πάντως, με δηλώσεις του στην ιστσελίδα «bnsports.gr», έκλεισε το μάτι στον ΠΑΟΚ. Είπε μεταξύ άλλων: «Θα έρθει η στιγμή που θα σκεφτώ πιθανώς να επιστρέψω στην Ευρώπη. Προς το παρόν, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή μου, επαγγελματικά και προσωπικά. Ζούμε καλά, είμαι σε έναν σύλλογο που παλεύει για τίτλους και έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάνε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο. Για να φύγω από εδώ, θα έπρεπε να είναι για κάτι που ήταν καλό για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ειδικά για την Αλ Ουάχντα, που είναι ο σύλλογος με τον οποίο έχω συμβόλαιο αυτήν τη στιγμή». 

Πρόσθεσε στην συνέχεια: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ καλός σύλλογος που παλεύει για τίτλους και έχει γνωστούς ποδοσφαιριστές στην Πορτογαλία όπως ο Νέλσον Ολιβέιρα, ο Ζίβκοβιτς και ο Φιλίπε Σοάρες. Δεν έχω πολλά περισσότερα να πω, γιατί όπως είπα, έχω συμβόλαιο με την Αλ Ουάχντα και σέβομαι πάρα πολύ τον σύλλογο». Μάλιστα μίλησε και για το ελληνικό Πρωτάθλημα, σημειώνοντας: «Παίζουν πολλοί παίκτες που έχουν περάσει στην Πορτογαλία. Ξέρω ότι είναι ένα πρωτάθλημα όπου οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι και τα γήπεδα έχουν απίστευτα σε ατμόσφαιρα. Και φυσικά, το να παίζεις στους καλύτερους ελληνικούς συλλόγους είναι μια ευκαιρία να παίξεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

-Μάρκο Ρέντε: Η κατάσταση μοιάζει με αυτή του Νάρεϊ (έχουν και την ίδια τουρκική εταιρία ατζέντηδων να τους εκπροσωπεί) και με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, αναμένεται, μάλλον αύριο, καθοριστικό ραντεβού του Γερμανού στόπερ με τον Νίκο Χούγκμα, αθλητικό διευθυντή της Χέρακλες για να τον πείσει να ρίξουν τις απαιτήσεις τους. 

-Σαντιάγο Μπουένο: Ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί την περίπτωσή του και το μπάσιμο για να δει αν υπάρχουν προοπτικές απόκτησης θα το κάνει ανάλογα με την εξέλιξη του αποψινού δεύτερου μπαράζ της Χιρόνα με την Τενερίφη εκτός έδρας. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα η Χιρόνα θέλει διπλό για να ανέβει, αλλά αν αυτό συμβεί μάλλον θα είναι απαγορευτική η όποια ενασχόληση με τον Ουρουγουανό από πλευράς ΠΑΟΚ.

βασικός ο Νάσμπεργκ με Ααλεσουντ 

Τέλος σε ό,τι αφορά στον Ιβάν Νάσμπεργκ, απόψε θα αγωνιστεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ααλεσουντ, ορισμένες πληροφορίες θέλουν την ομάδα του να τον κρατά ως το τέλος του συμβολαίου του (31/7) και μένει να επιβεβαιωθεί αν το αποψινό παιχνίδι μπορεί να είναι το τελευταίο αφού δική του επιθυμία είναι να τελειώνει με την νορβηγική ομάδα και να έρθει στον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.