Ηχούν σειρήνες για τέσσερις πρωτοκλασάτους του ΠΑΟΚ

Metrosport Team23 Ιουλίου 2020

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την επόμενη σεζόν καλείται να διαχειριστεί ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής σε συνεργασία με την διοίκηση και την ιδιοκτησία. Από χθες, πολύ έντονα, ακούγονται «σειρήνες» για παίκτες του ΠΑΟΚ από ομάδες του εξωτερικού. Για τρείς πιο συγκεκριμένα καθώς και για τον Μαουρίσιο που είναι ελεύθερος. 

Βεβαίως για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, πρέπει να επαναλάβουμε πως επίκειται να γίνει μία συνάντηση ανάμεσα στον ατζέντη του (έρχεται στη Θεσσαλονίκη έως τα τέλη της εβδομάδας όπως αναφέραμε αναλυτικά στη Metrosport και το Metrosport.gr) και τον Ιβάν Σαββίδη που επίσης αναμένεται στα τέλη του μήνα το αργότερο. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένοι σύλλογοι που εκδηλώνουν ενδιαφέρον και αυτό που μένει να φανεί, είναι αν θα καταθέσουν προτάσεις στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση των Λημνιού, Μπίσεσβαρ και Γιαννούλη.

Για τον Λημνιό, χθες ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο έγραψε σε ποστάρισμά του, πως η Τορίνο ενδιαφέρεται για την απόκτηση του. Φέτος ο ιταλικός σύλλογος δεν τα πήγε καθόλου καλά στη Serie A και γι’ αυτό ο τεχνικός διευθυντής Νταβίντε Βανιάτι θέλει να κάνει ανανέωση του δυναμικού. Ο Έλληνας άσος αρέσει στην Τορίνο και δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον να πάρει επίσημο χαρακτήρα το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα ο Ντι Μάρτζιο έγραψε: «Στην πραγματικότητα υπάρχει ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Λημνιό, δεξί εξτρέμ του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος το 1998. Τη φετινή σεζόν έχει 6 γκολ 7 ασίστ, σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι δεξιός εξτρέμ, αλλά μπορεί επίσης να παίξει τόσο στα αριστερά, όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Ο Βενιάτι τον γνωρίζει καλά και τον ήθελε όταν εργαζόταν στη ΣΠΑΛ».

Υπάρχει όμως και η κρούση στον Ρέμπε από γερμανικό σύλλογο για τον Λημνιό και αυτό που διαφαίνεται, είναι πως θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον Δικέφαλο έως το καλοκαίρι του 2022. Η Αλ Χιλάλ, εκεί όπου προπονητής είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δείχνει ενδιαφέρον καθώς τον Σουριναμέζο μεσοεπιθετικό γνωρίζει πολύ καλά ο Ρουμάνος (πρώην) προπονητής του Δικεφάλου. Γενικά το όνομα του Μπίσεσβαρ ακούγεται έντονα, μένει να φανεί όμως, εάν οι Αραβες είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το ποσό που αντιστοιχεί στην ρήτρα του παίκτη και παράλληλα να τον δελεάσουν οικονομικά με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Πάντα ανοιχτό παραμένει το θέμα του Γιαννούλη, για τον οποίο εδώ και μήνες έχει αναφερθεί πως «παρακολουθείται» από αρκετές ομάδες, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό. Η Μαρσέϊγ, εκεί όπου προπονητής είναι ο Βίλας Μπόας, δείχνει ενδιαφέρον για τον άσο του Δικεφάλου χωρίς όμως την κατάθεση (προς το παρών τουλάχιστον) επίσημης πρότασης για τον παίκτη. Θυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στην Γαλλία, σύμφωνα με τα οποία η Μαρσέιγ ενδιαφέρεται και για τον Μαουρίσιο, καθώς ο Βίλας Μπόας, γνωρίζει πολύ καλά τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, πριν έρθει στον Δικέφαλο.

Ολες αυτές οι πληροφορίες, συνθέτουν το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με τις σειρήνες να ηχούν έντονα μέν, όμως οι προτάσεις αναμένονται.

Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν κρύψει, στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί από το financial fair play, πως θα αξιολογήσουν κάθε καλή οικονομική πρόταση που θα κατατεθεί στην ΠΑΕ.

Οι όποιες διαδικασίες πάντως, ειδικά εν όψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, επείγουν, καθώς στις αρχές Αυγούστου, θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη η βάση του ρόστερ για τη νέα σεζόν. Και σταδιακά, από τις αρχές Αυγούστου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου (όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος) μπορούν να γίνουν οι όποιες προσθαφαιρέσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.