ΠΑΟΚ: Η διαχείριση των επιθετικών από τον Λουτσέσκου - Η διαφορά από την χρονιά του νταμπλ

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κεσανλής

Μετά την διακοπή των Εθνικών ομάδων, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με πρόγραμμα...φωτιά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ήδη δείξει κάποια από τα «χαρτιά» του, όπως η επιλογή των επιθετικών αναλόγως την αναμέτρηση και την διοργάνωση.

Ο ρόλος του Κάρολ Σφιντέρσκι

Ο Πολωνός άσος του Δικεφάλου, βρήκε το πρώτο του τέρμα για φέτος κόντρα στον ΟΦΗ, καθώς άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος την άψογη σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μέχρι στιγμής, ο Ρουμάνος τεχνικός τον έχει επιλέξει ως βασικό στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, οπού οι «ασπρόμαυροι» έχουν την κατοχή της μπάλας την περισσότερη ώρα της αναμέτρησης. Ο 24χρόνος σέντερ φορ, είναι το «βαρύ» πυροβολικό του ΠΑΟΚ και κυνηγάει το γκολ σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί. Η «δαιμονιώδη» φόρμα του με την Εθνική Πολωνίας σκοράροντας και στις δύο αναμετρήσεις (Αλβανία, Σαν Μαρίνο) μπορεί να του δώσει την απαραίτητη ψυχολογία, έτσι ώστε να βρίσκει πιο συχνά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο «Ευρωπαίος» Άκπομ

Ο Τσούμπα Άκπομ, έχει ξεκινήσει βασικός στα δύο παιχνίδια του Conference League και μια φορά στη Super League 1 (Παναιτωλικό) και τα έχει πάει περίφημα, σκοράροντας δύο τέρματα. Ο Άγγλος επιθετικός, «έσπασε το ρόδι» επί της Λίνκολν στην πρεμιέρα του νεοσύστατου θεσμού και ακολούθησε ένα παρόμοιο γκολ επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Άκπομ μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τον Τέιλορ, αφού και στα δύο τέρματα που έχει πέτυχει ο Άγγλος επιθετικός, έχει πάρει την ασίστ από τον Βραζιλιάνο μπάκ. Ο «Λούτσε» φαίνεται να προτιμάει τον Άκπομ τις ευρωπαϊκές νύχτες, καθώς ο 26χρόνος επιθετικός είναι ιδανικός για καταστάσεις υψηλής πιέσεις στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Βέβαια, υπάρχουν παιχνίδια, όπου ο Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει και τους δύο επιθετικούς στην ίδια ενδεκάδα και αυτό συμβαίνει όταν ο ΠΑΟΚ ψάχνει γκολ ισοφάρισης ή γκολ που θα του δώσει την νίκη.

Η διαχείριση του Λουτσέσκου το 2018-19

Την χρονιά του «Double», ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε δύο σέντερ φορ στο δυναμικό του, με τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Τσούμπα Άκπομ να μοιράζονται χρόνο συμμετοχής μέχρι τον Γενάρη, αφού αργότερα ο Σέρβος επιθετικός πήρε μεταγραφή για την Αλ Ιτιχάντ και ο Κάρολ Σφιντέρσκι έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του «Δικεφάλου.» Τότε, ο Ρουμάνος τεχνικός είχε διαφορετική προτίμηση από αυτήν που έχει σήμερα. Ο Άκπομ ήταν ο βασικός του επιθετικός, με τον Άγγλο να πετυχαίνει σε 20 εμφανίσεις έξι γκολ και τέσσερις ασίστ. Όσον αφορά για τον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός πήρε τις ευκαιρίες του και σε 11 αναμετρήσεις, σημείωσε τέσσερα τέρματα και δύο ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.