ΠΑΟΚ: Επίθεση σε τρία μέτωπα

Γιώργος Καστάνης08 Αυγούστου 2022

Ο ΠΑΟΚ καλείται να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που ανέτρεψε όλα τα δεδομένα. Πλέον η στόχευση είναι σε συγκεκριμένους τομείς.

Δουλειά σε βάθος από όλους απαιτείται στον ΠΑΟΚ για να βγουν κέρδη από την μεγάλη ζημία του αποκλεισμού.

Για να επιστρέψει ο Δικέφαλος στο προσκήνιο θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Για την ακρίβεια, να υπάρξει σημαντική βελτίωση σε όλα τα τρέχοντα θέματα.

Η Νο 1 προτεραιότητα που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι η αποδοτικότητα που πρέπει να παρουσιάσει μέσα στο γήπεδο η ομάδα. Η δουλειά δηλαδή που γίνεται στις προπονήσεις, πρέπει να φανεί άμεσα, από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Στόχος είναι να δομηθεί ένα γκρουπ που θα κερδίζει τους αγώνες. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα. Είτε με καλή απόδοση, είτε με μέτρια, είτε με κακή απόδοση. Αυτή είναι η κύρια ευθύνη του Λουτσέσκου και των παικτών. Σε αυτό το μίνι στάδιο προετοιμασίας που ακολουθούν οι παίκτες, το ζητούμενο είναι η πρόοδος. Στις 20 Αυγούστου με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, οι φίλαθλοι πρέπει να δουν και την εξέλιξη της ομάδας, αλλά κυρίως την νίκη. Και πάει λέγοντας. Από την στιγμή που 10 νεοαποκτηθέντες παίκτες προστέθηκαν στο γκρουπ και αποχώρησαν οκτώ, είναι φανερό πως ο Λουτσέσκου που δουλεύει στις λεπτομέρειες, θέλει τον χρόνο του. Αυτός που είχε στην διάθεσή του, για να προετοιμάσει την ομάδα, για τα παιχνίδια με αντίπαλο την Λέφσκι, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, πως δεν ήταν αρκετός.

Η Νο 2 προτεραιότητα αφορά την απόκτηση πρωτοκλασάτων παικτών, έμπειρων και ικανών να προσθέσουν ποιότητα στο γκρούπ. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να υπάρξουν αποχωρήσεις από το ρόστερ. Ήδη ο Τέϊλορ αποτελεί παρελθόν και ο ΠΑΟΚ (σε οικονομικά δεδομένα) γλυτώνει 300.000 ευρώ από το συμβόλαιό του. 

Εξελίξεις υπήρξαν σήμερα και στην υπόθεση του Ζαμπά με τον Βραζιλιάνο να είναι μια ανάσα από την Αλ Μπάτιν. Ο Δικέφαλος από την πλευρά του θα ξεφορτωθεί ένα «βαρύ» συμβόλαιο, θα αδειάσει μια θέση ξένου, κάτι και που έκανε και με τον δανεισμό του Τέιλορ στη Σαχτάρ ενώ παράλληλα θα κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης στο 40%

 Για να έρθει ένα δεκάρι, ή ένα χαφ ή ακόμη και ένας επιθετικός, θα πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση στο ρόστερ και ελάφρυνση του μπάτζετ που έχει σχέση με τα τρέχοντα συμβόλαια. Ενας φεύγει, ένας έρχεται και πάει λέγοντας.

Η τρίτη προτεραιότητα αφορά την αξιοποίηση των παικτών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Οι Κωνσταντέλιας, Κούτσιας σε πρώτο πλάνο, ακόμη και οι Τσαούσης, Κουλιεράκης, μπορούν να δώσουν λύσεις και σταδιακά να κερδίσουν ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Θυμίζουμε πως οι Λύρατζης και Τσιγγάρας όταν πήραν τις ευκαιρίες τους, πέρυσι τον Δεκέμβριο, τις αξιοποίησαν και από τότε, θεωρούνται ως βασικοί και πολλές φορές αναντικατάστατοι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους προαναφερόμενους παίκτες. Γενικά ο ΠΑΟΚ για να επανέλθει δυναμικά, θα πρέπει να πετύχει στους στόχους που έχει θέσει. Εντός και εκτός γηπέδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.