ΠΑΟΚ: Ενίσχυση επί τρία με Ράφα, Σβαμπ και «Ντέλια»

Metrosport Team08 Νοεμβρίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Το βασικό ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Ωστόσο, απ΄ το συγκεκριμένο παιχνίδι ο Δικέφαλος δείχνει να έχει και επιπλέον όφελος και αυτό έχει τα ονόματα τριών παικτών. 

Ο Στέφαν Σβαμπ, ο Ρλαφα Σοάρες και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδειξαν ότι μπορούν να είναι λύσεις πρώτης γραμμής και η ομάδα να στηρίζεται πάνω τους για να κατακτά νίκες. Και οι τρεις είχαν συμμετοχή στα γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου. Ο Ντέλιας κέρδισε το φάουλ από το οποίο ο Ραφα έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Ινγκασον, ενώ ο Σβαμπ εκτελεί ψύχραιμα το πέναλτι που κέρδισε ο Ολιβέιρα.

Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της προσφοράς των τριών παικτών. Συνολικά η εικόνα τους στην αριστερή πλευρά και στα χαφ ήταν ουσιαστικότατη. Ράφα και Κωνσταντέλιας συνεργάστηκαν άψογα και αποτέλεσαν τον πιο σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. Ο Πορτογάλος με τις σέντρες του και ο Βολιώτης με τις ατομικές ενέργειές του.

Από την άλλη, ο Αυστριακός έδωσε κίνηση στην μεσαία γραμμή, καλές πάσες προώθησης παιχνιδιού και βοήθειες ανασταλτικά. Δεν τον μάθαμε τώρα, βέβαια, τον Σβαμπ. Είναι η τρίτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ, μετρά 110 ματς, 15 γκολ και 13 ασίστ, μας έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του. Και είναι βέβαιο ότι δικαιούται παραπάνω χρόνο συμμετοχής και λογικά θα τον πάρει. Ακόμη, με την παρουσία του ο Σβαμπ βάζει μεγάλο ανταγωνισμό σε Κούρτιτς και Ντόουγκλας και αυτό είναι πάντα καλό.

Και γι’ αυτόν και για τους Ράφα και Κωνσταντέλια ο Λουτσέσκου περιμένει ότι θα είναι καλύτεροι στην συνέχεια. Για τον Αυστριακό επειδή γνωρίζει τον χαρακτήρα του (χθες έκανε και μία ανάρτηση και έστειλε το μήνυμα όότι προτάσσει το καλό της ομάδας «Είναι ώρα να αντιδράσουμε ως ομάδα. Όλοι μαζί, πάμε ΠΑΟΚάρα») και για τους άλλους δύο, επειδή φαίνεται ότι όσο παίζουν θα βρίσκουν ρυθμό και θα μαθαίνουν ο ένας τον άλλο καλύτερα και φυσικά και τους συμπαίκτες τους. Τα ποιοτικά γεμίσματα του Ράφα και τις ατομικές ενέργειες του Ντέλια, τις χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και ο Ρουμάνος τεχνικός τις έχει ήδη εντάξει στο πλάνο του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.