Νάσμπεργκ: Ο ΠΑΟΚ ενισχύει την γραμμή άμυνας με τον Ιβάν τον... Νορβηγό (videos)

Metrosport Team30 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ, μετά τον Ουρουγουανό Νικολάς Κουαλιάτα, είναι κοντά και σε μια δεύτερη μεταγραφή ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, έχοντας σχεδόν συμφωνήσει με τον Ιβάν Νάσμπεργκ.

Πρόκειται, για έναν 26χρονο Νορβηγό στόπερ, άγνωστο στο ευρύτερο κοινό, καθώς από το ξεκίνημα της καριέρας του αγωνίζεται στην πατρίδα του, ενώ για έναν χρόνο είχε δοθεί δανεικός σε σουηδικό σύλλογο.

Το μεγάλο κεφάλαιο της Βαλερένγκα

Ο Ιβάν Ταρέκ Φιέλσταντ Νάσμπεργκ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 22 Απρίλη του 1996 στο Όσλο της Νορβηγίας. Από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Βαλερένγκα και το 2013, σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον αγαπημένο του σύλλογου.

Τα πρώτα χρόνια στην πρώτη ομάδα ήταν... δύσκολα, καθώς όπως ήταν λογικό δεν έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα το 2016 να δοθεί δανεικός στη σουηδική Βάρμπεργκς, η οποία τότε αγωνίζονταν στην Β' εθνική. Εκεί πραγματοποιεί γεμάτη σεζόν με 31 εμφανίσεις και 1 γκολ και έτσι επιστρέφει στην Νορβηγία, έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία της Βαλερένγκα.

Έκτοτε, ο Νάσμπεργκ ξεκινάει και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό στόπερ, ενώ καταγράφει και συμμετοχές ως αριστερός μπακ. Το 2018 ανανεώνει το συμβόλαιό του με την ομάδα για 4 χρόνια και λίγο αργότερα έρχονται ορισμένες προτάσεις από την Αγγλία για τον παίκτη, ωστόσο ο νορβηγικός σύλλογος δεν ικανοποιείται και τις απορρίπτει. Γίνεται ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας και πλέον είναι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας. 

Έως και σήμερα έχει καταγράψει 141 με τον αγαπημένο του σύλλογο, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ.

Όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής, ο Νάσμπεργκ ήταν μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ως τώρα να κληθεί από την ομάδα Ανδρών της πατρίδας του.

Οι αριθμοί του Νάσμπεργκ

#1 κόκκινη κάρτα έχει δεχθεί συνολικά στην επαγγελματική του καριέρα και αυτή όχι απευθείας, αλλά με δεύτερη κίτρινη. Αυτό, είχε συμβεί σε ένα παιχνίδι στις 28 Απρίλη του 2018, όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ράνχαϊμ είχε δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

#22 Αυτός είναι ο αριθμός στη φανέλα του Νάσμπεργκ και ο αγαπημένος του, καθώς στις 22 Απρίλη του 1996 γεννήθηκε.

#4 Κίτρινες κάρτες έχει αντικρίσει, απέναντι στη Μόλντε. Αυτός ο αριθμός είναι ο υψηλότερος, καθώς 3 έχει δεχθεί στα ματς με τη Βίκινγκ.

#62 Ματς μετράει με προπονητή τον Νταγκ Φαγκέρμο στον πάγκο της Βαλερένγκα. 

#16 Σε αυτή την ηλικία πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βαλερένγκα, στις 7 Ιούλη του 2013, σε ένα ματς με την Βίκινγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.