ΠΑΟΚ: Έχει ξαναβρεθεί στα σχοινιά…και η Τούμπα τον ξελάσπωσε

Κωστής Παναγιώτου24 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ (24/2, 22:00) φιλοξενεί τη Μίντιλαντ στον επαναληπτικό αγώνα των play-off του Conference League. Ο «Δικέφαλος» έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά Μάρτιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά το 1974 και τις αναμετρήσεις με τη Μίλαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Οι «ασπρόμαυροι» πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρους τους αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα στη Δανία για να περάσουν στους 16 της διοργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το Metrosport.gr θυμάται τις ευρωπαϊκές βραδιές που οι Θεσσαλονικείς ανέτρεψαν το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και προκρίθηκαν.

ΠΑΟΚ - Ουντινέζε 3-0

Τη σεζόν 2000/01 η Ουντινέζε βρέθηκε στο δρόμο του Δικεφάλου στο 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Στον πρώτο αγώνα οι Ιταλοί πήραν τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μαρτζιότα στο 90+4΄.

Στο παιχνίδι της Τούμπας οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια και με τον κόσμο να στέκεται δίπλα τους σαν δωδέκατος παίκτης.

Ο Καμπς ήταν ο άνθρωπος που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, με κεφαλιά στο 74ο λεπτό. Στον έξτρα χρόνο πάλι ο Αργεντινός έκανε το 2-0. Ο ΠΑΟΚ προκρινόταν με αυτό το σκορ αλλά τόσο ο Μπάγεβιτς, όσο και οι ποδοσφαιριστές του δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα δύο τέρματα.

Στο 3ο λεπτό της δεύτερης παράτασης ο Φρούσος έκανε το 3-0, προκαλώντας έξαλλα πανηγύρια στις κερκίδες της Τούμπας.

ΠΑΟΚ ( Προπονητής: Μπάγεβιτς ): Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Χασιώτης, Κουλακιώτης, Μπράτιτς (64’ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Ουντέζε, Τετράτζε, Οκκάς (74’ Φρούσος), Ναλιτζής (114’ Καφές)

ΠΑΟΚ - Λεϊσόες 4-1

Το 2002/03 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα της Λεϊσόες, με τους Πορτογάλους να επικρατούν στο πρώτο παιχνίδι με 2-1.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, όμως, έδειξε τη διαφορά ποιότητας που είχαν οι δύο ομάδες στη Θεσσαλονίκη, νικώντας με 4-1.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Σαλπιγγίδης στο 14ο λεπτό, με τον Οκκά να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του δύο λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο Κουτσόπουλος (57΄) έκανε το 3-0 και ο Οκκάς δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90 πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0. Η Λεϊσόες σημείωσε το γκολ της τιμής στο 81΄(4-1).

ΠΑΟΚ ( Προπονητής: Άγγελος Αναστασιάδης ): Πουρλιοτόπουλος (26’ Τοχούρογλου), Καφές, Κουτσόπουλος, Μάρκος, Σαλπιγγίδης (69’ Φρούσος), Οκκάς (88’ Γιασεμάκης), Γεωργιάδης, Αμπονσά, Φουτσίνι, Ουντέζε, Κουκιέλκα.

Λιν - ΠΑΟΚ 0-3

Ακόμα μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με ήττα. Στον 1ο γύρο του UEFA ηττάται από τη Λιν εντός έδρας με 1-0.

Στον επαναληπτικό στη Νορβηγία τα δεδομένα άλλαξαν με ένα καταιγιστικό 7λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά την ανάπαυλα ρίσκαρε, ρίχνοντας στο γήπεδο όλα τα επιθετικά του όπλα, ανεβάζοντας παράλληλα τις γραμμές.

Στο 51΄ο Γιασεμάκης με γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» (1-0). Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας των Νορβηγών έκανε ένα ολέθριο λάθος χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του (2-0). Στο 58ο λεπτό ο Βόκολος διαμόρφωσε το τελικό3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι και η μοναδική φορά που ο «Δικέφαλος» χάνει την πρώτη αναμέτρηση στο γήπεδό του και προκρίνεται εκτός έδρας.

ΠΑΟΚ ( Προπονητής: Άγγελος Αναστασιάδης ): Ατματσίδης, Κουτσόπουλος, Βόκολος, Μάρκος, Σαλπιγγίδης (75’ Γιανιτσανάκης), Γιασεμάκης (83’ Βοσκαρίδης), Κούτσης, Φουτσίνι, Χασιώτης (46’ Σπάσιτς), Ουντέζε, Χάγκαν

ΠΑ0Κ - Ζίμπρου 4-0

Το 2014 ο «Δικέφαλος» έχει περάσει εδώ και μια διετία στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη, αλλά η χρονιά εκείνη ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες. Ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν τη Ζίμπρου, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στη Μολδαβία.

Εκεί οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0, παίρνοντας θέση ισχύος για την πρόκριση. Στην Τούμπα ο Φακούντο Περέιρα άνοιξε το χορό των γκολ (11΄) και στη συνέχεια σειρά πήραν οι Αθανασιάδης (45΄), Μακ (79΄) και Μάρτενς (84΄), στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

ΠΑΟΚ ( Προπονητής: Άγγελος Αναστασιάδης ): Γλύκος, Κίτσιου, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα, Μαντούρο (52′ Κάτσε), Μακ (83′ Πόζογλου), Σαλπιγγίδης (62′ Μάρτενς), Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ - Λοκομοτίβα 6-0

Την περίοδο 2015/16 στην άκρη του «ασπρόμαυρου» πάγκου βρισκόταν ο Ιγκόρ Τούντορ και το πρώτο επίσημο παιχνίδι του με το «Δικέφαλο» διεξάγεται στην πατρίδα του, στην Κροατία.

Ο ΠΑΟΚ πατάει για ακόμα μια φορά τη μπανανόφλουδα και χάνει στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ με 2-1, από τη Λοκομοτίβα.

Στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης οι ποδοσφαιριστές του Τούντορ μπήκαν με το πόδι στο γκάζι γκρεμίζοντας από το πρώτο ημίχρονο τις ελπίδες των Κροατών. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 4-0 χάρη στα γκολ των Λούκας Πέρεθ (3΄), Μακ (7΄), Πέλκας (14΄) και Κίτσιου (34΄).

Στην επανάληψη ο Αντριγιάσεβιτς έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδα του κάνοντας το 5-0. Στο 84ο λεπτό ο Μακ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας το τελικό 6-0.

ΠΑΟΚ ( Προπονητής: Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Κίτσιου, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τζιόλης (46’ Μαντούρο), Πέλκας, Λούκας (82’ Μυστακίδης), Μακ, Κουλούρης (60’ Ρατς)

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0

Η φετινή πορεία της ομάδας στην Ευρώπη ξεκίνησε από την Ιρλανδία και το Dalymount Park, στο οποίο εδρεύει η άσημη Μποέμιανς.

Οι Ιρλανδοί αποδείχτηκαν πιο σκληροί – ή αν θέλετε καλύτερα ο ΠΑΟΚ τους υποτίμησε – και επικράτησαν στην πρώτη αναμέτρηση με 2-1.

Στον επαναληπτικό ο «Δικέφαλος» με κορυφαίο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέρασε το εμπόδιο της Μποέμιανς και συνέχισε στο Conference League. Ο ΠΑΟΚ στο 4ο λεπτό του αγώνα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με το τέρμα του Σβαμπ μετά από ασίστ του Ολλανδού και στο 28΄ο Μπίσεσβαρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΠΑΟΚ ( Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85' Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73' Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85' Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73' Σβιντέρσκι).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.