ΠΑΟΚ: Δυνατά στο κυνήγι της δυάδας

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης  - Κώστας Πετρωτός

Ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει τον πρώτο γύρο με τρεις διαδοχικές νίκες (με Γιάννινα, Ιωνικό και Βόλο) και πήγε στην διακοπή έχοντας αφήσει να φανεί η εικόνα ότι έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του και το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος θα είναι κατά πολύ καλύτερο και η ομάδα θα διεκδικήσει δυνατά την εξασφάλισης μίας από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακριβώς από αυτό το σημείο θέλει να ξαναμπεί σήμερα στον δεύτερο γύρο, έχοντας ως μοναδικό στόχο το διπλό στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Με αυτό το πνεύμα, όλο το διάστημα μετά το παιχνίδι Κυπέλλου στην Καλαμάτα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του θέλησαν να προετοιμάσουν τους παίκτες του ΠΑΟΚ, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι πρέπει να μπούνε με πατημένο το γκάζι από την αρχή της αναμέτρησης και να δείξουν ότι δεν έχουν επηρεαστεί από το κενό, σε επίσημους αγώνες, διάστημα. Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει τον… ανηφορικό δρόμο που έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες που στο τέλος θα τον φέρει στην προνομιούχα δυάδα του Πρωταθλήματος.

Για τον Ρουμάνο τεχνικό, η σωστή ψυχολογική προσέγγιση είναι το βασικό κομμάτι για να εμφανιστεί απόψε πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, υπάρχουν και αγωνιστικά ζητήματα που τον απασχολούν.

Καταρχήν, η παρουσία του Ινγκασον στην αποστολή, εφόσον όπως όλα δείχνουν δεν θα νιώσει ενοχλήσεις στο γόνατο την τελευταία στιγμή, θα του λύσει τα χέρια για την σύνθεση της άμυνας, αφού ο Ισλανδός είναι ο φυσικός ηγέτης στην πίσω ζώνη.

Από ‘κει και πέρα, ο προβληματισμός του 53χρονου τεχνικού αφορά στο ποια θα είναι η σύνθεση της μεσαίας και κυρίως της μεσοεπιθετικής γραμμής, κάτι που θα εξαρτηθεί από την τελική επιλογή για τον παίκτη που θα καλύψει τον ρόλο του επιτελικού μέσου το απόγευμα. Το πιο πιθανό σενάριο αφορά στην παρουσία του Ελ Καντουρί σε αυτή την θέση, με το δίδυμο Ντόουγκλας-Ντάντας πίσω του, αλλά δεν αποκλείεται (έστω στην διάρκεια του ματς) και η πολυσυζητημένη δοκιμή με τον Κωνσταντέλια στον άξονα και τους Αντρίγια και Νάρεϊ στα άκρα.

Υπό το βλέμμα του υιού Καμίνσκι, θα υπάρχουν και μεμονωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ

Φυσικά, μία παράμετρος που έχει επισημανθεί και εντός αποδυτηρίων είναι και η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναιτωλικό, που σίγουρα θα δώσει άλλη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Αναστασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αγρίνιο, είναι πιθανόν στο γήπεδο να βρίσκεται όχι ο Μάτσιεκ, αλλά ο γιος του Μίκαελ Καμίνσκι που θα έχει πολύ ενεργό ρόλο στην ομάδα μόλις ολοκληρωθεί το ντιλ με τον Κωστούλα.

Εξάλλου, παρότι δεν έχει προβλεφθεί κερκίδα γα τους φίλους του ΠΑΟΚ, μεμονωμένα αναμένονται να δώσουν το παρών κάποιοι, όπως συμβαίνει όπου αγωνίζεται ο Δικέφαλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.