ΠΑΟΚ: Δοκιμασία για όλους

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2022

Παίκτες και Λουτσέσκου οφείλουν να αποδείξουν στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και κυρίως στους εαυτούς τους, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα από τώρα, στα μέσα Οκτωβρίου, υψώνοντας το ανάστημα τους, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Είναι μία μεγάλη δοκιμασία για όλους, το ντέρμπι που ακολουθεί στο «Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό είναι ξεκάθαρο, καθώς τα τρία προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τον Λεβαδειακό εκτός έδρας, δημιούργησαν ένα κλίμα δυσφορίας και απογοήτευσης. Αυτό, πρέπει να αλλάξει. Και οι μόνοι, που έχουν την δυνατότητα να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εννέα βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση και τρεις από την δεύτερη θέση. Για να μην απομακρυνθεί περισσότερο από τις δύο πρώτες θέσεις, από την κορυφή γενικότερα, πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίσει. Και στα ντέρμπι. Ειδικά στη τριάδα των αγώνων που ακολουθούν με τον Ολυμπιακό εκτός, τον Αστέρα Τρίπολης εντός και την ΑΕΚ εκτός, η συγκομιδή των βαθμών είναι πολύ σημαντική για την πορεία της ομάδας. Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, παράλληλα με την δουλειά των παικτών στο γήπεδο, “σκανάρουν” τον αντίπαλό τους και προετοιμάζονται ανάλογα. Το ευχάριστο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι πως εκτός απροόπτου θα έχει στην διάθεσή του, τους Κουλιεράκη και Αουγκούστο. Σήμερα το πρωί στην προπόνηση της ομάδας, είναι το κρίσιμο τεστ για τους δύο παίκτες. Και οι δύο λογικά θα μπουν στο εντατικό πρόγραμμα με τους συμπαίκτες τους. Ο Βραζιλιάνος είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από τον Κουλιεράκη.

Στον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως θέλουν να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και να περιορίσουν τον Μπακαμπού. Είναι μία δοκιμασία, από την οποία όλοι στον ΠΑΟΚ θέλουν να βγουν κερδισμένοι.

Παράλληλα με το αγωνιστικό και την σειρά των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν για την ομάδα, εξελίξεις αναμένονται και στο μεταγραφικό. Όπως είχαμε αποκαλύψει στο αναλυτικό χθεσινό ρεπορτάζ της Metrosport ο Ζοσέ Μπότο ταξίδεψε στην Ιταλία, μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Είχε επαφές με εκπροσώπους της Μίλαν και της Νάπολι, ενώ είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μίλαν και την Τσέλσι. Ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος. Να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ τις πιθανότητες που του αναλογούν προκειμένου να αποκτήσει έναν επιθετικό και έναν επιτελικό μέσο τον Ιανουάριο. 

Το σημαντικότερο είναι να έρθουν οι δύο παίκτες έγκαιρα στη Θεσσαλονίκη, έως τις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενσωματωθούν με την ομάδα, να αντιληφθούν την φιλοσοφία του προπονητή για να μπορέσουν να αγωνιστούν από την 1η Ιανουαρίου στα επίσημα παιχνίδια. Ο Δικέφαλος θέλει να φέρει δανεικούς παίκτες με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Εκτός όμως από τον επιθετικό και το δεκάρι, συζητήσεις μπορεί να γίνουν και για άλλους παίκτες, καθώς υπάρχει ένα φιλολογικό ενδιαφέρον από την Ιταλία για ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Κώστας Πετρωτός – Γιώργος Ζαϊρης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.