ΠΑΟΚ - Άρης: Η απρόσμενη πρωτιά Κουλιεράκη και τα xGoals

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2023

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη είχε νικητή τον Δικέφαλο σε ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μετέτρεψαν σε γκολ την 1 εκ των 5 τελικών προσπαθειών που έγιναν στην εστία του Χουλιάν Κουέστα, ενώ από την απέναντι πλευρά ο Άρης δεν βρήκε... στόχο απέναντι στον Ντομινίκ Κοτάρσκι, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι χωρίς τελική στην εστία.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τις περισσότερες τελικές στην αναμέτρηση τις είχε ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, φτάνοντας τις 3, ενώ καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης κατείχαν τόσο ο Γιακούμπ Μπράμπετς με τα περισσότερα κλεψίματα (5) αλλά και τις περισσότερες πάσες, συνολικά 75, όσο και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο να μοιράζει 5 key passes.

Επιπροσθέτως, ο Ματέο Γκαρσία ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα φάουλ στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο Στέφαν Σβαμπ που ήταν και ο εκτελεστής του πέναλτι στο 0-0, είχε τις περισσότερες μεταβιβάσεις στην επίθεση με 18 συνολικά, ενώ ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός του Άρη, είχε ακόμα μία... πρώτη θέση με 84 ενέργειες με τη μπάλα.

Ενδεικτική της ανωτερότητας του ΠΑΟΚ ήταν και η διαφορά των xGoals, των expexted goals, των φάσεων δηλαδή που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε γκολ με τον Δικέφαλο να έχει 1,4 και τον Άρη μόλις 0,2.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.