ΠΑΟΚ: Αρχίζει η επίθεση για το νταμπλ

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2020

Πριν μία εβδομάδα έγινε απλά μία στάση. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ αφήνει στην άκρη την παρένθεση του «Κλ. Βικελίδης» και από σήμερα επιστρέφει στις γνώριμες υψηλές πτήσεις στο Πρωτάθλημα.

Το μήνυμα φρόντισε να το στείλει στο Γεντί Κουλέ κι απόψε κόντρα στον πιο… σταθερό πελάτη του τα τελευταία χρόνια, την ΑΕΚ, θέλει να δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα σκήπτρα. Θα ματώσει, θα δώσει όλο του το είναι για να μείνει ο τίτλος στην Τούμπα κι αυτό είναι κάτι που έχουν συζητήσει αρκετά ο Φερέιρα και οι παίκτες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός τα είπε όλα χθες στο PAOK TV με την ατάκα του «θέλουμε νίκη για πολλούς και διάφορους λόγους».

Ξέρουν και ο ίδιος και οι παίκτες του ότι πολλοί περιμένουν τον ΠΑΟΚ στην γωνία για να τον αμφισβητήσουν. Δεν είναι συμπαθής, άλλωστε, μία ομάδα που αλλάζει το στάτους κβο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σπάει κατεστημένα χρόνων.

Θέλει προσοχή το ματς

Ωστόσο, όσο και μεγάλη να είναι η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, υπάρχει ένα ιδιαίτερο στοιχείο που δεν μπορεί να το προσπεράσει εύκολα κανείς. Εδώ και λίγες εβδομάδες η ΑΕΚ έχει αλλάξει προπονητή και κανείς δεν γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό το τι μπορεί να παρουσιάσει ο Καρέρα. Επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι θέμα ποιότητας όπου ο ΠΑΟΚ απέχει παρασάγγας, αλλά... άγνωστων στοιχείων του αντιπάλου γα τα οποία ευτυχώς, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του, ο Φερέιρα είναι υποψιασμένος.

Χθες, ο Πορτογάλος κόουτς είδε τον Μαουρίσιο και τον Κρέσπο να φωνάζουν παρών (μάλλον θα είναι στον πάγκο), όχι όμως και τον Ελ Καντουρί που ναι μεν προπονήθηκε αλλά δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Τον άφησε εκτός αποστολής, όπως και τον Στοχ που όπως έχουμε γράψει ψάχνει ομάδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σχήμα της ομάδας, το λογικότερο είναι ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο αγαπημένο 4-4-2 του Φερέιρα (που τελευταία προσομοιάζει περισσότερο σε 4-2-3-1), αλλά δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει και ένα 4-3-3 α λα ΟΦΗ.

Σκέφτεται Λιβάγια στην κορυφή ο Καρέρα

Η ΑΕΚ ταξίδεψε με 20 παίκτες στην αποστολή (μόνος απών ο Γαλανόπουλος) και το ενδιαφέρον από τις δοκιμές του Καρέρα για την ενδεκάδα είναι ότι σκέφτεται να «θυσιάσει» τον Ολιβέιρα για βάλει τον Σαμπανάτζοβιτς στα χαφ και τον Λιβάγια φορ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.