ΠΑΟΚ: Από το άσπρο στο μαύρο;

Metrosport Team13 Μαρτίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ένας οργανισμός οδεύει προς το τέλος του όταν συγκεντρωθούν ορισμένες αρνητικές καταστάσεις που δε μπορεί πλέον να τις αντιμετωπίσει. Το ερώτημα που βαραίνει όλους μας αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να δοθεί άμεση απάντηση, είναι αν ο ΠΑΟΚ έφτασε σ’ αυτό το σημείο. Αν εξάντλησε δυνάμεις και δυνατότητες, αν πλέον λόγω της καθίζησής του μπορεί πολύ πιο εύκολα να αντιμετωπιστεί και κυρίως αν δύναται να εξωτερικεύσει σωματική και ψυχολογική πυγμή προκειμένου να αναστρέψει την κατιούσα πορεία.

Δυστυχώς μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες σε Ευρώπη και Ελλάδα, δημιουργήθηκε γύρω από τον Δικέφαλο ένας τυφώνας αρνητικών εντυπώσεων που σβήνει ακόμη και τις όποιες πιθανότητες για την συνέχεια. Ο κόσμος, και όχι άδικα σε αρκετές των περιπτώσεων, τα βάζει με τον προπονητή, με τους παίκτες και με τη διοίκηση που τον Ιανουάριο έμοιαζε να μη διαπίστωσε ότι ο ΠΑΟΚ πάει για τρεις στόχους.

 Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήταν θέμα οικονομικό ή απλά της απόφασης της διοίκησης στην Ελλάδα και κυρίως στη Ρωσία. Όπως και να ‘χει στο ζήτημα αυτό ο Λουτσέσκου δεν έδειξε να επιμένει και ο ΠΑΟΚ εισήρθε στην πιο κρίσιμη αγωνιστική περίοδο «πιστεύοντας» ότι έχει την ικανότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται στο υψηλότερο τέμπο και με την ίδια τακτική να πετύχει σ’ έναν τουλάχιστο στόχο.

Ειλικρινά είμαστε της άποψης ότι ακόμη και αυτός που βρίσκεται δίπλα στους παίκτες και την ομάδα 24 ώρες την ημέρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί την έκταση των προβλημάτων ούτε να προβλέψει αν αυτά θα ξεπερασθούν και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει πρωτάθλημα-κυρίως- αλλά και την πρόκριση στους 8. Είναι δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς όλες οι ομάδες που πρωταγωνιστούν βρέθηκαν σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις. Η ΑΕΚ έφερε 8 ισοπαλίες και με μικρομεσαίες ομάδες, αποκλείστηκε από Ευρώπη και κύπελλο. 

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ χειρότερο επίπεδο όχι μόνο της βαθμολογίας αλλά και της αγωνιστικής του κατάστασης που βρίθει από σκαμπανεβάσματα. Ο Παναθηναϊκός που απέκλεισε… κατά τύχη τον ΠΑΟΚ και βρέθηκε 4ος από 1ος δείχνει να ανασυντάσσεται με τη νίκη του μέσα στο Καραϊσκάκη και να διεκδικεί ακόμη και το νταμπλ. Όπως διαπιστώνουμε υπήρχαν σημαντικά προβλήματα και μεταπτώσεις παντού.

Το ζήτημα όμως είναι ότι ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει -ίσως και για δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα- την πτώση του στο τέλος. Ελπίζουμε αυτό να μην επιβεβαιωθεί. Αυτό που διαπιστώνεται απ’ όλους σήμερα, είναι κάτι που εσκεμμένα ή λανθασμένα αγνοήθηκε καθ’ όλη τη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ σάρωσε την επαρχία και σαρώθηκε στην πλειοψηφία των παιχνιδιών από τους αντιπάλους που είναι στην πεντάδα (ΑΕΚ, Άρη και εντός έδρας από Ολυμπιακό). Αυτό που πολιορκεί την σκέψη μας και μας έχει σχεδόν καταβάλλει, είναι ότι οι 2-3 πολύ αρνητικές εμφανίσεις μοιάζουν να σκιαγραφούν μια πορεία που είναι εντελώς αντίθετη με αυτή που μας έδειχνε ο αγωνιστικός Ιανουάριος.

Η μόνη λύση είναι να σταθούμε δίπλα στον σύλλογο με όλες μας τις δυνάμεις ελπίζοντας ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην καλή του κατάσταση και λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο τούτη την στιγμή να στέκεσαι δίπλα στην ομάδα χωρίς προβληματισμό. Μόνο ο Λουτσέσκου έχει πλέον τη δυνατότητα αλλά και την απόλυτη και σημαντική ευθύνη να μεταβάλλει την ψυχολογική και κυρίως την παρουσία του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι που ακολουθούν και φυσικά θα κριθεί για το αν θα τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.