ΠΑΟΚ από τα παλιά, με μέγα Πέλκα

Γιώργος Καστάνης05 Μαρτίου 2020

Το πιο συγκλονιστικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό παρακολουθήσαμε χθες με τον Δικέφαλο να παίρνει μία σπουδαία νίκη, με ολική ανατροπή, πετυχαίνοντας τρία γκολ και να αποκτά με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για 4η συνεχόμενη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ γίνεται αυτομάτως η πρώτη ομάδα που κερδίζει τον Ολυμπιακό, η πρώτη ομάδα που τον φιλοδώρησε με τρία γκολ, ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πριν από το συγκεκριμενο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο» μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα και το -7 από τον αντίπαλό του για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν Μέγας, είχε συγκλονιστική προσφορά και δεν το αναφέρουμε απλά γιατί πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του Δικεφάλου. Ολες οι ενέργειές του, έδειχναν πως είναι παθιασμένος, πως παρέσυρε τους συμπαίκτες του, τους «ντόπαρε» και κατάφερε να περάσει το πνεύμα του νικητή.

Ο ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του και στον δεύτερο αγώνα που θα γίνει στο Καραϊσκάκη τον Απρίλιο, μετά το Πάσχα, με τα βασικά του ατού στην διάθεσή του έχει όλες τις δυνατότητες να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση στον τελικό. Αυτή η ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα και σε αυτές, οφείλουν να επενδύσουν παίκτες και προπονητής. Ο ΠΑΟΚ χθες είχε το μέταλλο του νικητή, δεν επηρεάστηκε από τα δύο γρήγορα γκολ του αντιπάλου του, ισοφάρισε σε χρόνο ρεκόρ και πήρε το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Κακώς μέτρησε ο Ισπανός διαιτητής το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, καθώς φάνηκε πως ο Βαλμπουενά που έκανε την σέντρα προς τον Χασάν, ήταν σε θέση οφ σάιντ. Και είναι απορίας άξιο, γιατί ο Ισπανός μέτρησε το γκολ.

Πλέον η χθεσινή επιτυχία, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο, για την συνολική προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι παίκτες και ο προπονητής στο Πρωτάθλημα. Εκεί όπου μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί και όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να το πιστέψουν οι βασικοί πρωταγωνιστές. Όπως το πίστεψαν χθες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.