ΠΑΟΚ: Από χαφ και τερματοφύλακα έπρεπε να αρχίσει!

Metrosport Team01 Ιουνίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ και συλλέγουμε όλων των ειδών τις πληροφορίες που αφορούν τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ. 

Τις συγκρίνουμε με τις δικές μας, λαμβάνουμε υπόψη μας ακόμη και αυτές που δεν έχουν διασταυρωθεί. Όλες καταλήγουν σε μια κοινή γραμμή η οποία προφανώς έχει να κάνει με τις εντολές της διοίκησης σε συνεννόηση με τον Μπότο και τον Λουτσέσκου. Τα προηγούμενα τρία χρόνια και μετά την κατάκτηση του νταμπλ, κακώς απ’ ότι αποδείχθηκε, αφήσαμε την ομάδα να πορεύεται με την αύρα του πρωταθλητή θεωρώντας ότι οι υπεύθυνοι θα κάνουν τα αυτονόητα περί ενίσχυσης. 

Αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως είχαμε καταστάσεις μπερδεμένες οι οποίες κατέληξαν στο να σμικρυνθεί η ομάδα ποιοτικά και σε συνάρτηση με τον εξωαγωνιστικό πόλεμο να διατηρεί σήμερα, με το ζόρι, τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι αν ο Μπότο δεν προχωρήσει άμεσα σε σωστές και καίριες αποφάσεις, οι τρεις ομάδες που φέτος ακολουθούσαν μπορεί και να τον προσπεράσουν. Δεν επαναπαυόμαστε στην γνώση των ειδικών αλλά και τις προθέσεις τις διοίκησης οι οποίες τα τρία τελευταία χρόνια είτε ήταν αναποτελεσματικές είτε απλά έμειναν προθέσεις. Φέτος δεν θέλουμε να ακούμε κουβέντα για μπάτζετ και αυτοδιαχείριση. 

 Ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια έσοδα από πωλήσεις παικτών και πορείες στην Ευρώπη ενώ αφήστε μας να αμφιβάλουμε για πάρα πολλά από τα έξοδα τα οποία πιθανότατα να οφείλονται σε λάθος επιλογές και κακοδιαχείριση που δεν πρέπει να φορτωθεί η ομάδα. Ως απόφθεγμα όλων των παραπάνω έρχεται το πρώτο μεγάλο καμπανάκι: Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τις 9-10 μεταγραφές που ήδη προαναγγέλθηκαν. Το θέμα είναι όχι να γίνουν αυτές οι μεταγραφές αλλά να δοθεί προτεραιότητα στις σημαντικές θέσεις και την ποιότητα. Δεν είναι ο αριθμός αυτός που ανεβάζει τη δυναμικότητα μιας ομάδας αλλά οι ποιοτικοί παίκτες που θα «κουμπώσουν» σ’ αυτήν. Τερματοφύλακας: έφυγε ο Πασχαλάκης, όπως έφυγε είτε γιατί δεν τον ήθελαν κάποιοι είτε ο ίδιος είτε γιατί έκλεισε ο κύκλος του. Δεν είναι ώρα να εξετάσουμε το γιατί έφυγε ένας από τους πιο επιτυχημένους τερματοφύλακες αλλά που είναι ο επόμενος. Ο Κοτάρσκι γεννημένος το 2000 δε μπορεί παρά να αποτελεί ένα στοίχημα και όχι μια επερχόμενη βεβαιότητα για τη πιο δύσκολη θέση στην ομάδα. 

Ο Ζίφκοβιτς δε κάνει ούτε για δεύτερος. Κατά συνέπεια το λογικό θα ήταν να μπει ο Κοτάρσκι δεύτερος και να αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας με εμπειρίες και ηλικία που θα είναι ιδανική για να στηριχθεί πάνω του ο ΠΑΟΚ τα επόμενα 4-5 χρόνια. Δε βλέπουμε κάτι τέτοιο. Έκλεισε ο Σβαμπ. Ο ΠΑΟΚ είναι πλήρης στα χαφ. Γελάνε οι αντίπαλοί του ΠΑΟΚ. Ο Κούρτιτς με τον Σβαμπ δε μπορούν να παίξουν μαζί. Είναι αργοί. Ο Σοάρες δεν ξέρεις τι θα σου αποδώσει. Ο Αουγκούστο μοιάζει φευγάτος και τον Τσιγγάρα δεν τον εμπιστεύεται ο προπονητής. Για τον Καντουρί κανένα σχόλιο. Μόνο πλήρης δεν είναι ο ΠΑΟΚ στα χαφ. 

Το αντίθετο μάλιστα, είναι ελλειμματικός. Θέλει ταχύτητα στον άξονα και αυτό δεν υπήρξε πέρυσι και αν μείνουν οι ίδιοι δεν θα υπάρξει φέτος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Λουτσέσκου με τον Μπότο δεν θα ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Γι ‘ αυτούς που έρχονται έχουμε επιφυλάξεις. Ακόμη δεν είδαμε παίκτες από το πάνω ράφι. Αλλά περιμένουμε. Άλλωστε εμείς πέραν της περιορισμένης γραφής μας δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.