ΠΑΟΚ: Αντρίγια, γίνε ξανά το πρώτο βιολί!

Metrosport Team05 Αυγούστου 2022

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης, Κ. Πετρωτός

Με πατημένο γκάζι συνεχίζεται η δουλειά για την αγωνιστική επανεκκίνηση του ΠΑΟΚ και για τον Λουτσέσκου δεν υπάρχει μόνο η βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας και της αγωνιστικής ταυτότητας που πρέπει να αποκτήσει ο νέος ΠΑΟΚ, αλλά και ορισμένοι επιμέρους στόχοι. Ένας από τους πλέον σημαντικούς είναι η αφύπνιση του μεγάλου επιθετικού όπλου του Δικεφάλου, που όμως έχει σιγήσει εδώ και μήνες. Ο λόγος για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που κάνει χαμηλές πτήσεις εδώ και καιρό (είναι χαρακτηριστικό ότι έχει να σκοράρει από το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 3 Απριλίου) και η απόδοσή του στα δύο πρώτα επίσημα ματς με την Λέφσκι, ήρθε να κάνει ακόμη πιο έντονο τον προβληματισμό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αντρίγια έχει να κάνει πραγματικά μεγάλο ματς από τον περασμένο Οκτώβριο στο ματς με την Κοπεγχάγη στην Δανία, εκεί που με ένα γκολ και μία ασίστ είχε ηγηθεί της σπουδαίας νίκης με 2-1. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του δεν προσπερνούν αυτό που συμβαίνει με τον βραχύσωμο Σέρβο και μέσα από την... δεύτερη προετοιμασία που κάνει ο ΠΑΟΚ, προσπαθούν να οδηγήσουν τον Αντρίγια στην αφύπνιση. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σέρβος έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα και γι’ αυτό άλλωστε ακούει τελευταία, επώνυμους όπως ο Φούρτουλα και ανώνυμους φίλους του ΠΑΟΚ να λένε ότι μετά την ανανέωση του συμβολαίου του τον περασμένο Νοέμβρη έχει… ρίξει στροφές.

Ωστόσο, ο Αντρίγια μόνο αδιάφορος δεν είναι. Συμμετέχει με πολλά τρεξίματα στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά δεν είναι τόσο επιδραστικός στην επίθεση. Το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ προσπαθεί και αγωνιστικά να βελτιώσει το πλάνο της ομάδας για να φανεί η ποιότητα του Αντρίγια, αλλά και ψυχολογικά να τον ντοπάρει αλλά και να του θίξει τον εγωισμό, κάτι που ο ίδιος έχει και σίγουρα δεν αισθάνεται και αυτός ικανοποιημένος με την απόδοσή του.

Για τον 26χρονο άσο, υπάρχει και μία διαφοροποίηση στο στυλ του που δεν περνά απαρατήρητη. Την πρώτη σεζόν του στην ομάδα λειτουργούσε κυρίως ως σκόρερ, καθώς σε 48 ματς είχε 14 γκολ, και δευτερευόντως ως δημιουργός, πέρυσι όμως αυτό άλλαξε. Σε 51 ματς «έγραψε» 7 γκολ και 12 ασίστ. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την ποιοτική τελική ενέργεια, είτε μιλάμε για γκολ, είτε για ασίστ και ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες προσπαθούν να βοηθήσουν να εμφανιστεί με την έναρξη του Πρωταθλήματος, ο Αντρίγια της Μπενφίκα, της Αϊντχόβεν και στιγμών όπως με τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.