ΠΑΟΚ: Ανανέωση εδώ και τώρα!

Metrosport Team30 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Καστάνης, Κώστας Πετρωτός

Από το Ροστόφ περιμένουν τα μεγάλα νέα οι φίλοι του ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά στην επόμενη ημέρα της ομάδας τους. Ο Ιβάν Σαββίδης αναλύει τα δεδομένα και σκέφτεται ποιο είναι το μοντέλο λειτουργίας που ταιριάζει καλύτερα στον ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα μελετά και περιπτώσεις αθλητικών διευθυντών. 

Ωστόσο, τα όσα συμβαίνουν καθημερινά υπογραμμίζουν την ανάγκη οι αποφάσεις να ληφθούν σύντομα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να χάσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του. 

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Μόλις προχθές ο Κάρολ Σφιντέρσκι σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική Πολωνίας, οι συμπατριώτες του έγραψαν ότι είναι πιο αποτελεσματικός από τους Μίλικ και Πιάτεκ και το όνομά του άρχισε να απασχολεί διάφορες ομάδες. Ο 24χρονος φορ έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022 και αυτή η εμφάνιση (σκεφτείτε τι θα γίνει αν σκοράρει και στην Αγγλία) ήρθε να αποτελέσει «καμπανάκι» έτσι ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες άμεσα για να υπογράψει επέκταση συμβολαίου και να μην πάει στην τελευταία σεζόν χωρίς ο Δικέφαλος να έχει το πάνω χέρι στην σχέση τους. Ο «Σφίντε» αμείβεται με περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως (για την ακρίβεια είναι κάπως περισσότερα, καθώς στο συμβόλαιο που υπέγραψε προβλεπόταν κλιμακωτή αύξηση κατ' έτος) και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανεβάσει περίπου 25% τις απολαβές. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τον οποίο έγινε μία προκαταρκτική συζήτηση για νέο συμβόλαιο. Ο Σέρβος έχει κάνει πολύ καλή σεζόν, είναι ένας παίκτης με καλό όνομα στην Ευρώπη και φυσικά δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον αφήσει να μπει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου χωρίς να επιχειρήσει να τον «δέσει». Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Ουάρντα, με χαμηλότερες απολαβές βέβαια (περίπου στις 350.000 ευρώ). Ο ίδιος είχε δηλώσει την επιθυμία μέσω του ΠΑΟΚ να πάει στην Ισπανία ή την Ιταλία, όμως, ακόμη κι έτσι, για να μπορέσει να διαπραγματευτεί σωστά ο Δικέφαλος δεν πρέπει να πιέζεται από το συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το 2022.

Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα φτάνει και η συνεργασία με τον Ινγκασον, με την διαφορά ότι ο Ισλανδός έχει ετήσιες απολαβές 900.000 ευρώ. Η διαπραγμάτευση μοιάζει πιο δύσκολη, μην ξεχνάμε όμως ότι επί Γκαρσία, ο Ινγκι έχει γίνει πραγματικός ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.