ΠΑΟΚ: Άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα έχει ο Λουτσέσκου

Αρις Νικολάκης01 Νοεμβρίου 2022

Κάνει εντύπωση. Κακή φυσικά, εντύπωση. Έχει πει τόσα πολλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Από εκείνη τη ντροπιαστική ήττα στη Σόφια μέχρι την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ανάμεσα στα πολλά, δεν ακούστηκε λέξη για λάθη του κι ευθύνες του. Λέτε κι ουδείς είναι υπεύθυνος κι ουδείς φταίει που ο ΠΑΟΚ στιγμές, στιγμές δεν βλέπεται!

Δε θα άλλαζε κάτι, μία λέξη του για λάθη κι ευθύνες. Θα καθιστούσε βέβαια, σαφές πως ο Ρουμάνος προπονητής έχει πλέον, επίγνωση της αγωνιστικής κατάστασης του ΠΑΟΚ. Τούτο επειδή ουκ ολίγοι θεωρούν – καλώς ή κακώς – πως δεν έχει…

Από την κόντρα με τη Λέφσκι μέχρι την κόντρα με την ΑΕΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε απλά, τροπάριο. Κι επιμένει τώρα, πως ο ΠΑΟΚ με πλάνο κτίζει νέα ομάδα. Εάν κι εφ’ όσον εξ αρχής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου πρόβαλε αυτό το πλάνο, ποιος θα τον κατηγορούσε; Δεν το πρόβαλε. Πίστευε πως με στήριγμα τους παλαιούς παίκτες θα έριχνε θεμέλια. Συνάμα θα διεκδικούσε διακρίσεις. Έτσι, πριν τους αγώνες με τη Λέφσκι αλλά και μετά, πριν τη σέντρα του Πρωταθλήματος, ουδέποτε έγιναν – όπως πλέον, γίνονται - αναφορές περί μεταβατικής περιόδου και περί Άρσεναλ και Μαν. Σίτι.

Και, ναι… Μπορεί, να μην είπε – όπως λέει - πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τίτλους. Δεν είπε όμως, πως ο ΠΑΟΚ έχει πρώτιστο στόχο, να οικοδομήσει νέα ομάδα. Όχι να διεκδικήσει τίτλους

Για να λέμε την πάσα αλήθεια… Έπεσε κι ο ίδιος έξω. Οι παλαιοί παίκτες, για τους οποίους πρόταξε τα στήθη του, ώστε να μείνουν, δεν τον στήριξαν. Οι νέοι δεν έχουν τις πλάτες, για να σηκώσουν το βάρος των υποχρεώσεων τους. Για τους νέους παίκτες και για την πληθώρα των λαθών τους, ποιος θα αντιδρούσε; Όταν θα καθιστούσε σαφές, πως αυτά είναι απόρροια τής, κατά τον Ραζβάν Λουτσέσκου, εκπαίδευση τους; Ουδείς εάν κι εφ’ όσον εξ αρχής ήταν ξεκάθαρος περί τούτου; Ουδείς, λέμε ξανά. Κι όλοι θα τον στήριζαν.

Τον στηρίζουν όλοι και τώρα. Προπονητής του ΠΑΟΚ είναι. Με πολλά παράσημα στο στήθος. Μαχόταν και μάχεται για τον ΠΑΟΚ. Αυτόν εμπιστεύεται ο Ιβάν Σαββίδης για να οικοδομήσει νέα ομάδα. Ίσως αυτός, μπορεί καλύτερα από τον καθένα. Με τον ΠΑΟΚ βλέπετε, έγινε ένα. Η οικοδόμηση… Στόχος μονόδρομος είναι πλέον, μετά τις τόσες αποτυχίες εντός κι εκτός συνόρων.

Αυτός, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, πασχίζει, να διορθώσει ό,τι κι ένα διορθώνεται. Αυτός μπορεί, να φτιάξει τον ΠΑΟΚ από την αρχή αλλά… Δεν είναι κακό, να αναλάβει τις ευθύνες του επειδή άλλα έλεγε κι άλλα ξεκάθαρα λέει. Για αλλού ξεκίνησε κι αλλού η ζωή τον πήγε. Κακό είναι, πού άλλα έλεγε Κι άλλα λέει.

Ο Ρουμάνος προπονητής είναι υπεύθυνος κι υπόλογος για τις εφετινές αποτυχίες του ΠΑΟΚ. Με ευθύνες οι οποίες ξεκινούν από τον μεταγραφικό σχεδιασμό και φθάνουν στην διαχείριση του ελλειμματικού ρόστερ.

Για να επαναλάβουμε, πως η ανάληψη των ευθυνών (οι οποίες μοιράζονται και στον Ζοσέ Μπότο) δε θα γυρίσει τον χρόνο πίσω. Θα αποδείξει απλά, πως έχουν γνώση οι φύλακες του ΠΑΟΚ περί της αγωνιστικής του κατάστασης. Δεν είναι αλλού…

Θεωρούμε δε, πως μιλώντας και πριν την ήττα από την ΑΕΚ – αλλά και την ισοπαλία με τον Αστέρα, την ήττα από τον Παναθηναϊκό, τις ισοπαλίες με ΟΦΗ και Λεβαδειακό - όπως μίλησε μετά, δε θα βύθιζε και πάλι, τον κόσμο της ομάδας του σε πελάγη απογοήτευσης.

Ιδιαίτερα μάλιστα, εάν από την προετοιμασία κιόλας έκανε αναγωγή της εφετινής προσπάθειας του ΠΑΟΚ στα παραδείγματα της Άρσεναλ και της Μαν. Σίτι… Θα σήκωνε κύματα δυσθεώρητα στήριξης και προς αυτόν και προς την ομάδα του από τον κόσμο της.

Άλλα είχε πάντως, τότε στο μυαλό του. Άλλα τώρα. Έπαιξε κι έχασε! Έπαθε (με τόσες αποτυχίες) ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι έμαθε. Το πήρε αλλιώς, επικοινωνιακά. Έτσι τώρα μιλά την γλώσσα της αλήθειας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.