ΠΑΟΚ: Ακαρπες οι προσπάθειες για το δεκάρι -Εχει ρόστερ για τίτλους;

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2021


Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης-Κώστας Πετρωτός-Γιώργος Ζαϊρης

Με τους τρείς παίκτες που απέκτησε με την μορφή δανεισμού τις προηγούμενες ημέρες, τους Ακπομ, Σιντκλέϊ και Μιτρίτσα, ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ τις κινήσεις του, χωρίς να καταφέρει έστω και την τελευταία στιγμή να προσθέσει στο ρόστερ του, ένα ποιοτικό επιτελικό μέσο. Ολες οι προσπάθειες, απέβησαν άκαρπες. Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Έχει ο Δικέφαλος ρόστερ για την κατάκτηση τίτλων;

Σε αυτό το ερώτημα, καλούνται να απαντήσουν στον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της «κανονικής διάρκειας» της μεταγραφικής περιόδου. Στο ίδιο, καλείται να απαντήσει και ο Λουτσέσκου, που μόλις τις προάλλες, ευχαρίστησε τον Σαββίδη για τις τρείς αποκτήσεις (με μορφή δανεισμού) που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πως θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα; Στην πράξη, στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου είναι ο καθρέφτης της ομάδας. Δεδομένο είναι πως ο Λουτσέσκου πιστεύει στο ρόστερ, το έχει δηλώσει, το επισημαίνει συνεχώς. Όμως αυτό το ρόστερ, χωρίς άλλες προσθήκες, μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα; Μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο;

Πλέον, υποχρεωτικά για την ενίσχυσή του, ο Δικέφαλος στρέφεται στην ελεύθερη αγορά, εκεί όπου βέβαια, ακόμη κι αν αποκτηθεί ένας παίκτης, το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο, υπό την έννοια, πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοί οι ποδοσφαιριστές, θα χρειαστούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για την προσαρμογή τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σίνζι Καγκάβα από την περσινή σεζόν, όταν ήρθε ως ελεύθερος τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει σε όλη την διάρκεια της περσινής σεζόν. Υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις του κανόνα. Για παράδειγμα ο Σεμπαστιάν Τζοβίνκο. Εάν καταφέρει ο ΠΑΟΚ και κάνει την μεγάλη ανατροπή με τον Ιταλό (μέχρι χθες οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες), τότε μόνο μπορεί να περιμένει κάποιος ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι ελπίδες για την έκπληξη λοιπόν, μετατίθενται στην αγορά των ανέργων παικτών. Εάν μπορέσει ο ΠΑΟΚ και πείσει κάποιον να έρθει σήμερα ή το αργότερο αύριο στην Τούμπα, τότε θα έχει την ευκαιρία να τον δηλώσει και στην λίστα της UEFA, που πρέπει να καταθέσει έως αργά το βράδυ της Πέμπτης. Σε διαφορετική περίπτωση, οποιος παίκτης κι αν συμφωνήσει από τη Παρασκευή, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, παρά μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Διαψεύδεται του Μπεν Αρφά

Χθες το βράδυ ο Τούρκος δημοσιογράφος, Οκιούζ Ορούκ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται και είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον 34χρονο Γάλλο επιτελικό μέσο Μπέν Αρφά που είναι ελεύθερος. Το όνομά του, διαψεύδονταν κατηγορηματικά από τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ που δήλωσαν άγνοια για το θέμα.

Οσο για τους άλλους μεταγραφικούς στόχους που είχε ο ΠΑΟΚ, ο Σέρβος Λιάγιτς διεκδικούσε την ελευθερία του από την Μπεσίκτας, καθώς οι εκπρόσωποί του πήγαν στην Κωνσταντινούπολη, όμως ο στόχος του είναι να παίξει σε ομάδα από την Αραβία που του δίνει περισσότερα χρήματα.

Μάλιστα ο προπονητής της Μπεσίκτας Σερτζέν Γιαλτσίν, είχε δηλώσει για τον Σέρβο: «Έχουμε χάσει εντελώς τις ελπίδες μας με τον Άντεμ Λιάγιτς, γι αυτό τον λόγο τον αφήσαμε εκτός ομάδας κι εκτός των αποστολών. Έχω συναντηθεί ιδιαιτέρως με τον παίκτη τουλάχιστον οκτώ φορές. Του έδωσα πολλές ευκαιρίες αλλά...».

Κατά τα άλλα ο Λούκας Πέρεθ συμφώνησε με την Ελτσε και συνεχίζει την καριέρα του στην Ισπανία, ο Τσικίνιο (της Μπενφίκα) συμφώνησε με την Μπράγκα, ενώ κάποια άλλη περίπτωση δεν «προχώρησε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.