ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, η ανάλυση! Τι στυλ παιχνιδιού επέλεξαν Λουτσέσκου και Γιαννίκης

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Ματθαίου.

Ο ποδοσφαιρικός αναλυτής της InStat, περιέγραψε τα όσα αξιοσημείωτα προσέφερε από στατιστικής άποψης το ντέρμπι Δικεφάλων χθες (19/01) στην Τούμπα, το τι άλλαξε από το 70ο λεπτό και έπειτα αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που επέλεξε τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Νομίζω ότι η εικόνα του παιχνιδιού και η στατιστική δείχνουν την τακτική προσέγγιση των ομάδων. Η ΑΕΚ προσπάθησε με γρήγορες μεταβιβάσεις και με κλεψίματα στο αντίπαλο μισό να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε ένα παιχνίδι  «χτισίματος», έχοντας 349 πετυχημένες πάσες και αυτό αποτελεί ένα παιχνίδι που του ταιριάζει. 

Η ΑΕΚ επέλεξε ένα παιχνίδι δεύτερου ρόλου και το γκολ που πέτυχε, που εν συνεχεία ακυρώθηκε, δημιουργήθηκε σε μία συνθήκη «χτισίματος» από τις λίγες που επιχείρησε. Η ΑΕΚ πατάει μέσο όρο 18 φορές την αντίπαλη περιοχή και χθες το έκανε μόλις 7, ενώ ο ΠΑΟΚ πάτησε 15 με Μ.0 τις 18».

Ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Στατιστικά, ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Λύρατζη. Ο ΠΑΟΚ ταρακουνήθηκε πολύ από το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου , καθώς μετά το 70΄που έκανε τις αλλαγές ο Λουτσέσκου η ΑΕΚ δεν είχε κάποια επικίνδυνη επίθεση, ενώ από το 45 έως το 60 οο γηπεδούχοι έχασαν πολλές μπάλες τις οποίες κέρδισε η ΑΕΚ. Μετά το 75 οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν κάτω από τη σέντρα την άμυνα τους και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.