Παντελίδης: «Περίεργο το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα - Γι' αυτό πετυχαίνουν στην Ευρώπη οι κυπριακές ομάδες»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την εικόνα των ομάδων μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Αρχικά ρωτήθηκε για τον Αουγκούστο: «Δεν μπορώ να γνωρίζω όλη την εβδομάδα τι γίνεται στις προπονήσεις, αυτό επηρεάζει κάποια πράγματα. Δεν έχει δώσει ακόμη όλα όσα μπορεί. Εσείς βλέπετε μία εικόνα την Κυριακή, εμείς βλέπουμε τουλάχιστον έξι 90λεπτα» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στην εξέλιξη της Super League 1:

«Είναι πολύ περίεργο το πρωτάθλημα φέτος. Εχουν συμβεί διάφορα. Δύο από τις πέντε πρώτες ομάδες έχουν αλλάξει προπονητές. Η κάθε μία ομάδα από τις πέντε πρώτες έχει διαφορετικά προβλήματα ή προτερήματα. Τον ΠΑΟΚ πρέπει να τον έκανε κακό ο αποκλεισμός, ταρακούνησε όλο το σχεδιασμό του. Αν περνούσε θα έκανε και άλλες μεταγραφές. Αργά ή γρήγορα, βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του και θα παίξει αυτό που μπορεί να παίξει, έχει προπονητή που γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσει εκεί που θέλει».

Για το αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές προπονητών: «Το καταλαβαίνεις όταν μία ομάδα έχει την ανάγκη αλλαγής προπονητή. Έχει μπει σε τέλμα και δεν υπάρχει καλό κλίμα. Φαίνεται στο γήπεδο. Υπάρχουν ομάδες που έχουν απουσίες και γι' αυτό δεν παίζουν καλά. Δεν σημαίνει πάντα ότι πρέπει να αλλάζει ο προπονητής. Φέτος στον Άρη έχω την εντύπωση ότι το σκεφτόντουσταν πριν αρχίσει η χρονιά να αντικαταστήσουν τον Μπούργος. Και απλά μετά δόθηκε η αφορμή».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από πέρσι να μην είναι καλά. Προς το τέλος δεν έπειθε. Υπήρξε κορεσμός, κούραση και από τις δύο πλευρές. Η επόμενη από αυτή την αλλαγή, ο Κορμπεράν, έδειχνε ότι δεν ταιριάζει αυτό που είχε στο μυαλό του σε σχέση με αυτό που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας. Καμιά φορά δεν έχει σημασία τι θα πεις, αλλά σε ποιους θα το πεις».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν υπάρχει φαβορί στο πρωτάθλημα. Απλώς ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει μία συνέχεια από πέρσι. Από τον Ιανουάριο το πόδι είναι στο γκάζι, ρολάρει και έχει ενισχυθεί. Σίγουρα έχει να διανύσει τον πιο εύκολο δρόμο. Είχε 4-5 χρόνια που δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα. Πλέον, με την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ενθουσιασμένος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βελτιώνεται πιο εύκολα. Δεν έχει πίεση. Είναι καλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές».

Για το γεγονός ότι οι κυπριακές ομάδες δίνουν βαρύτητα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Προσπαθούν όλοι για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίρνουν γρήγορα τους παίκτες, δεν περιμένουν τις τελευταίες ημέρες. Δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό γι' αυτό και κάποιες ομάδες μένουν πίσω στο πρωτάθλημα τους μέχρι τα Χριστούγεννα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.