Πανοζάχος: «Φαίνεται πως το 800άρι θα δοθεί σε δύο δόσεις»

Metrosport Team06 Απριλίου 2020

Σε δύο δόσεις θα καταβληθεί το ποσό των 800 ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση στηρίζοντας τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα είπε ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Πανοζάχος, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την οικονομία: «Είναι δύσκολο να γίνει αξιόπιστη πρόβλεψη. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα μηνύματα δεν είναι πολύ ευχάριστα. Θα υπάρχει μια μεγάλη πτώση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας το πρώτο εξάμηνο και ο τουρισμός θα χαθεί ο καλοκαιρινός τουρισμός καθώς η επαναφορά δεν γίνεται εύκολα από τη μια στιγμή στην άλλη. 

Η κατάσταση μας είναι δύσκολη. Η Κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει τις θέσεις εργασίας με την υπόθεση των 800 ευρώ αλλά για να κρατηθούν θα πρέπει να παραμείνουν και οι επιχειρήσεις. Σε αυτό το κομμάτι πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση και πάλι και να κρίνει τη χρηματοδότηση. Δηλαδή η ταμειακή ενίσχυση των επιχειρήσεων θα επηρεάσει θετικά αλλά δεν είναι η μόνη που χρειάζεται».

Για τις επιταγές: «Οι επιταγές αναστέλλονται για 75 ημέρες. Οι επιχειρήσεις που πλήττονται έπρεπε να κάνουν μια δήλωση. Υπάρχει θέμα με τους οπισθογράφους. Πρέπει να επανεξεταστεί το καθεστώς».

Για το επίδομα των 800 ευρώ: «Το Υπουργείο θα ανακοινώσει ότι θα δοθεί παράταση και θα μπορεί να γίνει δήλωση και εκ των υστέρων. Όπως φαίνεται το Υπουργείο σκέφτεται να καταβάλλει τα χρήματα τη μεγάλη εβδομάδα. Θα δοθεί μια δόση τότε και άλλη μία μετά. Έτσι φαίνεται. Λίγο μετά τις 10 του μήνα θα δοθεί η πρώτη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.