Πανικόβλητοι όλοι στον Ολυμπιακό από τα χάλια τους κι από τη νικηφόρα πορεία του ΠΑΟΚ, έγιναν φαιδροί

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Μαρτίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Αυτόν τον, αν μη τι άλλο, περίεργο φετινό ΠΑΟΚ, που «φρόντισε» να χαρίσει από τον Νοέμβριο το Πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, τώρα τον φοβούνται ο Μαρτίνς, οι παίκτες του, οι διοικούντες και τα πάσης φύσεως ερυθρόλευκα ΜΜΕ. Με 10 βαθμούς διαφορά και με οκτώ ακόμη ματς στα πλέι οφ, όχι μόνο δεν είναι σίγουροι για τον τίτλο, αλλά τρέμουν μήπως τους τον πάρει ο ΠΑΟΚ.

Από τη μία πλευρά, βλέπουν τα χάλια της ομάδας τους, που αυτή τη φορά δεν έτυχε να την ξελασπώσει στο παρά τρίχα ο Βαλμπουενά ή ο Ελ Αραμπί κι έτσι πέταξε δύο βαθμούς στην πρώτη μόλις έξοδό της στα πλέι οφ, στα Γιάννινα. Λογικό να σκέφτονται: «Αν δεν κερδίσαμε στα Γιάννινα, τι θα κάνουμε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και στο «Βικελίδης» με τον Αρη;». Και επειδή και στο «Καραισκάκης» τρεκλίζει ο Ολυμπιακός, άλλο τόσο λογικό είναι να φοβούνται και όλους τους εντός έδρας αγώνες τους.

Από την άλλη, βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει απτόητος το νικηφόρο βιολί του. Ποδόσφαιρο φοβερό φυσικά δεν παίζει, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα γιατί δεν χαμπαριάζει ούτε από κούραση, ούτε από προβλήματα απουσιών, ούτε από έδρες. Και ξέρουν ότι αν συνεχίσει στο ίδιο στιλ δεν θα είναι καθόλου απίθανο να συμβεί το θεωρητικά αδύνατο.

Ενδεικτική της σύγχυσης και της αγωνίας τους είναι η γελοία αντίδρασή τους για την ισοπαλία με τον ΠΑΣ. Ο διαιτητής και ο VARίστας φταίνε που δεν ακύρωσαν το γκολ του ΠΑΣ γιατί προηγήθηκε χέρι. Τους «κατήγγειλαν» ο Μαρτίνς (ακόμη κι αυτός χάνει τη σοβαρότητά του πάνω στον πανικό), τους «κατήγγειλαν» οι παίκτες (Εμβιλά, Καμαρά), τους «κατήγγειλαν» και τα φαιδρά φερέφωνα του Μαρινάκη. Μάλιστα, ο Εμβιλά το τερμάτισε: «Επρεπε να πάει να το δει ο διαιτητής και όχι να γελάει», μας είπε. Αλλά γιατί να πάει; Να δει τι; Και γιατί να μη γελάει με τις αστείες διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού; Για γέλια ήταν αυτά που έλεγαν στον Κουτσιαύτη, γέλασε ο Κουτσιαύτης. Ποιο είναι το παράξενο; Και γιατί να πάει σώνει και καλά στο VAR; Επειδή του το ζητούσαν αυτοί;

Είναι ολοφάνερο ότι ο Ολυμπιακός πιέζεται έντονα από το στρες. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να του κόψει βαθμούς την επόμενη αγωνιστική. Το πιστεύω προφανώς για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την 4η αγωνιστική, το πιστεύω και για τον Παναθηναϊκό (το κάνει συχνά άλλωστε), στη Λεωφόρο, την 5η. Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αλλά και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον Αρη στο «Βικελίδης», με το τέλος του πρώτου γύρου των πλέι οφ η διαφορά του από τον Ολυμπιακό θα έχει μειωθεί αισθητά. Θα είναι 4 βαθμοί αν ο Ολυμπιακός χάσει από τον Παναθηναϊκό, ή 5 αν φέρει ισοπαλία. Κι αν τυχόν, αν λέμε, βρει τρόπο η ΑΕΚ να πάρει έστω ισοπαλία, τότε θα μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Το 4 ή το 5 με το τέλος του πρώτου γύρου θα είναι... 2 ή 3!

ΥΓ. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός θα χάσει σίγουρα κι άλλους βαθμούς. Το ερώτημα είναι ένα: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει μόνο με νίκες; Ιδωμεν.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.