Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0: Καταιγιστικοί οι «πράσινοι», μείωσαν στο -3 από την Ένωση

Κωστής Παναγιώτου27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο για να επικρατήσει επί της ΑΕΚ και να μειώσει τη διαφορά στου τρεις βαθμούς από την Ένωση ( η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο ), μένοντας πλέον μόνος στην 4η θέση ( 39 βαθμούς ). Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από τελικό σκορ, καθώς είχε ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν την κακή λειτουργία της αριστερής πλευράς στο πρώτο μέρος, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ και πήραν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά από νωρίς, απειλώντας με τη κεφαλιά του Βράνιες μετά από κόρνερ του Άμραμπατ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εκείνοι όμως που χαμογέλασαν πρώτοι και, μάλιστα, δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών. το 16΄ο Αλεξανδρόπουλος πάτησε στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και ανατράπηκε από τον Ρότα, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα μετά από έλεγχο του VAR. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο 18΄και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στις κερκίδες ο Παλάσιος πήρε τη μπάλα περίπου στο ύψος του κέντρου και με μια κούρσα έφτασε απέναντι από τον Τσιντώτα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, ευνοούμενος και από την κόντρα στον Βράνιες.

Η Ένωση απάντησε στα γκολ των γηπεδούχων με δύο δοκάρια. Αρχικά ο Ανσαριφάρντ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, στη συνέχεια ο Τσούμπερ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή και με ένα δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των «πρασίνων».

Πριν την ολοκλήρωση του 30λέπτου ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Αϊτόρ βγάζει ωραία σέντρα στον Ιωαννίδη, με τον τελευταίο να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 39ο λεπτό ο Αϊτόρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Ένωσης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Ο Αργύρης Γιαννίκης προχώρησε σε τρεις αλλαγές μετά την ανάπαυλα, περνώντας τους Αραούχο, Μάνταλο, Μοχαμάντι αντί των Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ και Χατζισαφί, προσπαθώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους.

Ο Αργεντινός επιθετικός στο 48΄απείλησε στο όρο της μεγάλης περιοχής, με τον Διούδη να πραγματοποιεί μια δύσκολη επέμβαση και να παραχωρεί κόρνερ.

Η είσοδος του Μάνταλου και του Αραούχο έκανε πιο απειλητική την ΑΕΚ, με τους δύο να συνεργάζονται και να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. 

Μετά το πρώτο καταιγιστικό 15λεπτο των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η σειρά των παικτών του Γιοβάνιβιτς να απειλήσουν και να χάσουν δύο κλασικές ευκαιρίες σε τρία λεπτά, με τους Σένκεφελντ και Ιωαννίδη.

Παναθηναϊκός ( Προπονητής: Ιβάν Γιοβάνοβιτς ): Διούδης, Χουάνκαρ, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (66' Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (76' Βιτάλ), Αϊτόρ (86' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος)

ΑΕΚ ( Προπονητής: Αργύρης Γιαννίκης ): Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί (46' Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Βράνιες, Σιμόες (74' Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Άμραμπατ, Τσούμπερ (46' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46' Αραούχο)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.