Παναιτωλικός-Άρης: Μάντζιος εναντίον Δέλλα - Τι λένε οι αριθμοί

Γιώργος Στράντζαλης22 Νοεμβρίου 2020

Πριν από δύο αγωνιστικές, στη νίκη του Άρη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Άκης Μάντζιος «έσπασε» μία προσωπική (αρνητική) παράδοση, που τον ήθελε να δυσκολεύεται αρκετά όποτε βρίσκει απέναντι του τον Γιώργο Παράσχο. Τον κέρδισε, όμως, έστω και αγχωτικά. 

Σήμερα, με αντίπαλο τον Τραϊανό Δέλλα ο 51χρονος προπονητής του Άρη καλείται να «σπάσει» ακόμα μία αρνητική παράδοση που έχει και να οδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» σε νίκη, έτσι ώστε να διατηρηθεί το αήττητο των πρώτων έξι αγώνων στο Πρωτάθλημα. 

Παρότι η προϊστορία των δύο προπονητών είναι μικρή σε μεταξύ τους αγώνες, ο Μάντζιος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Δέλλα.

Ειδικότερα, σε τέσσερις αναμετρήσεις έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Τη σεζόν 2018/19 αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο, με δύο διαφορετικές ομάδες. Με τον Πανιώνιο γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 και με τον Λεβαδειακό ηττήθηκε με 2-1. Στις δύο ισοπαλίες ο Δέλλας ήταν σε διαφορετικούς πάγκους. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2015/16 ο Μάντζιος όντας προπονητής του Λεβαδειακού και ο Δέλλας του Ατρομήτου (1-1) , ενώ το 2014/15 το Πανθρακικός (Μάντζιος)-ΑΕΚ έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. 

Κόντρα στον Παναιτωλικό ωστόσο ο προπονητής του Άρη σε 12 ματς έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδια που αντιμετώπισε την ομάδα του Αγρινίου, την κέρδισε στη Λαμία με 2-0. 

Μένει να φανεί σήμερα εάν ο Άκης Μάντζιος, στο ντεμπούτο του Δέλλα, επιβεβαιώσει τον κανόνα ότι οι παραδόσεις δεν… παίζουν μπάλα και είναι για να «σπάνε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.