Παναγιωτίδης: «Το τάε κβο ντο είναι το πρώτο ατομικό άθλημα σε συμμετοχές στην Ελλάδα»

Metrosport Team11 Απριλίου 2023

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο τάε κβο ντο, Τομεάρχης Αθλητισμού και υποψήφιος Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, Μπάμπης Παναγιωτίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μίλησε για τα οφέλη του τάε κβο ντο.

Αναλυτικά όσα είπε: «Είμαι πρωταθλητής στο εξωτερικό και στα δύο στιλ, κάτι που δεν έχει συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Πλέον είμαι καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Το τάε κβο ντο είναι το πρώτο ατομικό άθλημα σε συμμετοχές στην Ελλάδα, βάσει μετρήσεων. 

Το τάε κβο ντο προσφέρει ψυχική, σωματική υγεία, αυτοπεποίθηση, πειθαρχία , σεβασμό, αξίες των πολεμικών αθλημάτων, αυτοάμυνα. Από εκεί και πέρα σου δίνει όνειρα, γιατί μπορεί να το δεις και στο κομμάτι του πρωταθλητισμού. Το άθλημα σε βάζει σε ένα προγραμματισμό και βάζεις στόχους, αργότερα το συνδυάζεις και στην υπόλοιπη ζωή σου. 

Για τον προπονητή του τάε κβο ντο που ασέλγησε σε ανήλικους και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς για την επιλογή του προπονητή: «Δυστυχώς, οι ασέλγειες είναι μια μάστιγα που τείνει να αυξάνεται ραγδαία. Πρέπει να απολογηθώ γιατί ανήκω στην οικογένεια του τάε κβο ντο. Αυτός ο προπονητής και όλοι αυτοί είναι τέρατα.

Αυτό που θα προτρέψω τους γονείς είναι, όταν μπαίνουν μέσα σε γυμναστήρια και συλλόγους, να κάνουν μια έρευνα, να κάνουν έναν έλεγχο για τον προπονητή και τον σύλλογο, να μιλήσεις με τους ανθρώπους της γειτονιάς. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να βλέπουμε πως γυρνάει το παιδί μας από την προπόνηση, να υπάρχει επικοινωνία με το παιδί μας. Αν βλέπεις ότι γυρνάει από την προπόνηση και είναι θλιμμένο ή προβληματισμένο κάτι συμβαίνει.

Ο δικός μας σύλλογος στον Εύοσμο έχει 27 παρουσίας στις δυτικές συνοικίες. Εμείς είμαστε πάνω από όλα μια οικογένεια, εκεί εργάζομαι εγώ, ο αδερφός μου και οι γονείς μου. Σκοπός μας είναι να κάνουμε και τα παιδιά μας μια οικογένεια. Επίσης, συμμετέχουμε σε φιλανθρωπικές δράσεις, πηγαίνουμε κατασκήνωση όλοι μαζί και μας δένει και με χαροποιεί όλο αυτό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.