Πάμπλο Γκαρσία: Το τετράπτυχο του «Ινδιάνου»

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2020

Ετοιμος για να προσφέρει στον ΠΑΟΚ και να ανταποκριθεί σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύει η ομάδα, με βασικό στόχο να επανέλθει στις νίκες και τις επιτυχίες, δηλώνει ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο «Ινδιάνος» με το «καλημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων του, φρόντισε να μεταφέρει στους παίκτες του ΠΑΟΚ, τα «θέλω» του.

Έπρεπε να ρυθμιστούν όλα τα απαραίτητα διαδικαστικά θέματα, οι τελικές λεπτομέρειες και αμέσως μετά έγιναν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Δίπλα του θα έχει τον Μίρο Σνάουτσνερ, όπως βεβαίως και τον Γιάννη Αμανατίδη όπως σας είχαμε ενημερώσει αναλυτικά στο ρεπορτάζ της Metrosport.

Ο Γκαρσία ταξίδεψε με προορισμό το Αγρίνιο μαζί με τον Σνάουτσνερ, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που τελικώς κατέλυσε η αποστολή του ΠΑΟΚ και εκεί περίμεναν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, τους παίκτες και τους συνοδούς της ομάδας. Στο ξενοδοχείο το κλίμα ήταν θετικό, καθώς ο Γκαρσία παρουσιάστηκε στους παίκτες και εκεί έγινε αυτή η ενημέρωση. Όμως, όλοι μέσα στην ομάδα γνώριζαν, ακόμη και πριν από την αναμέτρηση με την Γρανάδα, πως ο Γκαρσία θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ και ο Φερέιρα θα αποχωρήσει.

Το «τετράπτυχο» στο οποίο βασίζεται ο Ουρουγουανός και φρόντισε να μεταφέρει στους παίκτες του, είναι το εξής: «Θέλω λίγα λόγια, σκληρή δουλειά από όλους, πάθος σε κάθε παιχνίδι και νίκες». Τόνισε ακόμη: «Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, παραμένουμε συγκεντρωμένοι».

Ο Γκαρσία που έχει κατακτήσει τρία Πρωταθλήματα με την ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΟΚ, ζητά από τους παίκτες του συγκεκριμένα πράγματα, παράλληλα με την τακτική που επιλέγει σε κάθε παιχνίδι, ανάλογα φυσικά με τον αντίπαλο που έχει να αντιμετωπίσει. Τι θέλει κυρίως; Να έχει η ομάδα του την κατοχή της μπάλας, να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο για να προσπαθεί να κλέψει την μπάλα και να βγεί στις αντεπιθέσεις, να παίζουν οι παίκτες του με την καρδιά τους, να τα δίνουν όλα, 100% σε κάθε παιχνίδι. Ο Γκαρσία, μαζί με τον Σνάουτσνερ και όλο το υπόλοιπο team, προπόνησαν στο αθλητικό κέντρο «Εμίλιον» τους παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο προχθεσινό παιχνίδι ή είχαν μικρότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ οι βασικοί που έπαιξαν εναντίον της Γρανάδα, έκαναν αποθεραπεία.

Διαδοχικά τετ α τετ με όλους

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης του ρόστερ της ομάδας, έχει διαδοχικά τετ α τετ με όλους τους παίκτες, προκειμένου να τους ενημερώσει για την φιλοσοφία του και να ακούσει τις απόψεις τους. Θέλει να τους έχει όλους «ζεστούς» και αποφασισμένους. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.