Πάμπλο Γκαρσία: Ο «επαναστάτης» του ΠΑΟΚ έγινε 43 Μαΐων

Γιώργος Πετρίδης11 Μαΐου 2020

Δεν είναι πολλοί οι ξένοι που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και χαρακτηρίστηκαν εμβληματικές φιγούρες του. Ο Πάμπλο Γκαρσία, αγαπήθηκε, έγινε σύνθημα στο στόμα των φίλων του ΠΑΟΚ, εξελίχθηκε σε ίνδαλμα τους. Η αγάπη τους γι' αυτόν δεν ξέφτισε παρότι πέρασαν ήδη επτά χρόνια από τη στιγμή που έβγαλε από πάνω του τη φανέλα του Δικεφάλου.

Στην πορεία βέβαια επέστρεψε και εξακολουθεί να υπηρετεί τον σύλλογο ως προπονητής της ομάδας Κ20. Ο Ουρουγουανός που λογίζεται πια και σαν Έλληνας έχει σήμερα γενέθλια και με αυτήν την αφορμή το metrosport.gr θυμάται κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές του, καταγράφει τη διαδρομή του στον Δικέφαλο με τους σταθμούς της, αριθμούς και βίντεο.

Έπειτα από μία σπουδαία καριέρα με πέρασμα μεταξύ άλλων από δύο κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, τη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης (εκεί υπήρξε συμπαίκτης των Ζιντάν, Μπέκαμ, Ραούλ, Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2008 στη Θεσσαλονίκη, σε χρόνια δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Μαθημένος όμως και ο ίδιος στα δύσκολα όντας παιδί φτωχής οικογένειας, όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί αλλά έγινε κομμάτι του ΠΑΟΚ. Σάρκα από τη σάρκα του.

Παρά τις δυσκολίες του ΠΑΟΚ, αποτέλεσε μέλος μιας ομάδας με ποιότητα. Το ίδιο καλοκαίρι ο Δικέφαλος έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Πάμπλο Κοντρέρας, τον Βλάνταν Ίβιτς και τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Γκαρσία δέθηκε «με το καλημέρα» με τον ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή είχε πει « Είμαι περήφανος επειδή έπαιξα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα είμαι περήφανος που παίζω στην ομάδα με τον καλύτερο κόσμο, τον ΠΑΟΚ».

Οι αριθμοί με τα ασπρόμαυρα

Ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε μία πενταετία ως παίκτης στην Τούμπα. Δεν γεύτηκε τη χαρά ενός τίτλου ούτε οι αριθμοί του... λάμπουν. Κι όμως η παρουσία του στην ομάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ των τελευταίων 15 χρόνων...

Στιγμές γεμάτες ΠΑΟΚ

Υπήρξαν μέρες στα πέντε χρόνια που φόρεσε τα ασπρόμαυρα που δεν ήταν σαν όλες τις άλλες.

Η μέρα της άφιξης του στη Θεσσαλονίκη και η υποδοχή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ σε ένα μέλος των «Galacticos»...

Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του στην Ελλάδα, ο επαναστάτης Ουρουγουανός έδειξε ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Η μπουνιά στον Ντιόγκο στο ματς του Νοεμβρίου του 2008 με τον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στον Πειραιά, εξελίχθηκε σε... σήμα κατατεθέν του.

Οι αριθμοί του όπως φαίνεται στο ingrographic που παραθέσαμε, προφανώς και δεν «θάμπωναν». Ο Γκαρσία άλλωστε δεν ήταν ένας «box to box» χαφ, αλλά ένας κλασικός «κόφτης». Ένα από τα πέντε τέρματα του όμως στο ελληνικό Πρωτάθλημα προσέφερε μία από τις πιο δυνατές, τις πιο αξέχαστες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Τούμπας. Ήταν τον Φεβρουάριο του 2010, όταν σκόραρε από πολύ πλάγια θέση απέναντι στον Παναθηναϊκό και αφιέρωσε το τέρμα του, με δάκρυα στα μάτια, στη μητέρα του που είχε φύγει λίγες μέρες νωρίτερα από τη ζωή. Ο Γκαρσία όμως ήταν εκεί, παρών στην Τούμπα για το ντέρμπι που έφερε την υπογραφή του...

Στις 153 εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ -είναι 55ος στη συνολική, ιστορική λίστα- ο Γκαρσία σημείωσε έξι τέρματα, πέντε στο Πρωτάθλημα και ένα στο Europa League. Όλα σε νίκες του ΠΑΟΚ...
*Στις 7 Νοεμβρίου 2009 για το Πρωτάθλημα, στο εκτός έδρας 2-1 επί του Πανθρακικού.
*Στις 21 Φεβρουάριου 2010 για το Πρωτάθλημα, στο εντός έδρας 2-1 επί του Παναθηναϊκού.
*Στις 8 Νοεμβρίου 2010 για το Πρωτάθλημα, στο εκτός έδρας 1-0 επί της Καβάλας.
*Στις 18 Μαίου 2011 για τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος, στο εντός έδρας 2-1 επί της ΑΕΚ.
*Στις 28 Ιουλίου 2011 για το Europa League, στο εκτός έδρας 2-0 επί της Βαλερένγκα.
*Στις 25 Μαρτίου 2012 για το Πρωτάθλημα, στο εκτός έδρας 4-0 επί της Κέρκυρας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.