Παλαιοπάνου για Ντούσκο: «Κωπηλατούσε και γυμναζόταν εννιά ώρες την ημέρα!»

Metrosport Team31 Ιουλίου 2021

Η πρόεδρος του ναυτικού ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε ο Στέφανος Ντούσκος μέχρι να φτάσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η οικογένεια του ναυτικού ομίλου Ιωαννίνων. Η κωπηλασία είναι ιδιαίτερο άθλημα. Φέρνει επιτυχίες από το 2004 με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη. Για τον σύλλογο μας είναι μεγάλη επιτυχία, είναι ο πέμπτος ολυμπιονίκης, αλλά ο πρώτος χρυσός. Είναι επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν πήρε την πρόκριση στο Βαρέζε, βγήκε 4ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για κλάσματα του δευτερολέπτου. Μου είπε τότε με σιγουριά θα πάρω μετάλλιο στο Τόκυο μην στεναχωριέσαι. Δούλεψε συστηματικά. Ο αθλητής χρειάζεται να έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Ο Στέφανος είναι η σημαία του ομίλου μας. Έκανε προπόνηση πέντε ώρες το πρωί και τέσσερις το απόγευμα. Και κωπηλασία και γυμναστική.

Οι κωπηλάτες είναι μέχρι 44 ετών στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν έχουμε όλα τα κριτήρια που μπορούν να κρατήσουν τους αθλητές μέχρι αυτή την ηλικία. Σε άλλες χώρες έχουν άμεση δουλειά και οικονομική υποστήριξη, εδώ είμαστε μόνο για την... φωτογραφία. Θα τον ανταμοίψει η Πολιτεία. Θέλω να πω ότι δεν είχε χορηγό, μόνο την τελευταία χρονιά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.