«Παίζει» πολλά, πάρα πολλά απόψε…

Αρις Νικολάκης03 Αυγούστου 2021

Λοιπόν, θα επιμείνουμε και σήμερα. Με την προσδοκία να δικαιωθεί αύριο η επιμονή μας.

Πρώτον: Άλλο Μποέμιανς κι άλλο Μποέμ! Η ομάδα της Ιρλανδίας έχει σχέση - με οτιδήποτε είναι μποέμ - φάντη με ρετσινόλαδο. Στο Δουβλίνο απόψε θα μασά σίδερα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι η φύση της τέτοια, βλέπετε…

Δεύτερον: Αυτός ο αγώνας του ΠΑΟΚ, ο πρώτος, είναι το «κλειδί» της πρόκρισης. Η ελληνική ομάδα είναι ο λαγός κι η ιρλανδική η χελώνα (ένεκα της ποιοτικής διαφοράς …στα χαρτιά!) στον μύθο του Αισώπου αλλά… Οι απόψεις για τον τερματισμό – με την πάροδο του χρόνου – διίστανται!

Τρίτον: Τα παθήματα ΑΕΚ κι Άρη πρέπει να τα κάνει μαθήματα του ο Κυπελλούχος. Προς γνώση του και συμμόρφωση του…

Τέταρτον: Σε αυτόν τον αγώνα δεν χωρούν δοκιμές και πειραματισμοί! Χωρούν μόνα τα δεδομένα συμπεράσματα της προετοιμασίας. Πεζή βαβίζων, μη φοβού τα κύματα! Κατά πως είπε ο χρησμός στους Αργοναύτες όταν στους ώμους του κουβαλούσαν την Αργώ.

Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ οφείλει απόψε, να αποδείξει στην πράξη την ανωτερότητα του ως ομάδα στη θεωρία. Να εξασφαλίσει την πρόκριση. Να μην τρέχει στη ρεβάνς της Τούμπας. Αυτή είναι η ουσία του θέματος. Όσο για την εντύπωση; Να προκαλέσει και κύματα αισιοδοξίας για εφέτος στους φίλους, στέλνοντας μηνύματα στους αντιπάλους του!

Κυρίως όμως, ο ΠΑΟΚ καλείται απόψε να ακολουθήσει το «Δόγμα Ιβάν» περί ταν ή επί τας. Και να δικαιώσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος – βουτώντας την γλώσσα του στο μυαλό του – αναφέρθηκε ήδη σε στόχο κατάκτησης του νταμπλ.

Και για να μην πολυλογούμε… Είναι υψηλός ο βαθμός δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο, κόντρα στην Μποέμιανς. Κόντρα σε μία ομάδα με περισσότερους επίσημους αγώνες στα πόδια της. Και τούτο σημαίνει πολλά, πάρα πολλά.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ πάντως, από τους φιλικούς αγώνες προδιαθέτει τον κόσμο του για την προσδοκία νίκης. Από την προδιάθεση βέβαια, μέχρι την διάθεση και το αποτέλεσμα της υπάρχει μακρύς δρόμος. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έχει τα προσόντα, για να την διανύσει με άνεση. Πρακτικά; Οφείλει απόψε, να το αποδείξει. Για να ξεμπερδεύει με την πρόκριση…

Ως εκ τούτων επιμένουμε: «Παίζει» πολλά, πάρα πολλά ο Κυπελλούχος απόψε στο Δουβλίνο!

ΥΓ 1: Άλλη μία βαθιά υπόκλιση μας. Αυτή τη φορά στον Μακεδόνα χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου. Και πριν ευθυγραμμιστεί (όσο μπορεί δηλαδή ένεκα παρέλευσης χρόνων…) το κορμί μας… Και μία ακόμη. Για τον Λευθέρη Πετρούνια ο οποίος έκανε τα αδύνατα, δυνατά!

ΥΓ 2 : Έτσι βέβαια, κατά πως πάμε στους Ολυμπιακούς, θα πάθουμε οσφυαλγία από τις υποκλίσεις σε αθλήτριες–τες μας. Υποκλινόμαστε, βλέπετε, σε κάθε διάκριση κι ουχί μόνον σε κάθε κατάκτηση μεταλλίου. Και που είστε; Μακάρι να την πάθουμε! Χαλάλι…

ΥΓ 3: «Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο». Συνθέτης: Αντώνης Βαρδής. Στίχοι Γιάννης Πάριος. Τραγούδι: Πίτσα Παπαδοπούλου. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Λευθέρη Αυγενάκη!

ΥΓ 4: Τρώγοντας λόγια, δυσπεψία δεν παθαίνεις. Το γνωρίζει καλά ο διαχρονικά σώφρονας Σπύρος Καπράλος. Κι έχει το στομάχι του… Το κεφάλι του, θέλουμε να πούμε, ήσυχο.

ΥΓ 5: Οι διακρίσεις στον αθλητισμό και δη στους Ολυμπιακούς είναι κατά κύριο λόγω διακρίσεις αθλητριών-των κι οικογενειών τους. Αυτοί δικαιούνται το μεγαλύτερο μερτικό από την δική τους χαρά!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.