«Παίζει χωρίς αντίπαλο» η Σαουδική Αραβία στην διεκδίκηση του Μουντιάλ 2034

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2023

Η Σαουδική Αραβία είναι το απόλυτο φαβορί για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2034, με την FIFA να ενημερώνει εχθές (9/10) πως έχει την πρόθεση να της δώσει το τουρνουά.

Η Σαουδάραβες διεκδικούν ξανά το Μουντιάλ αλλά αυτή την φορά θέλουν να το κάνουν μόνοι τους την διοργάνωση του 2034. Η χώρα στης αραβικής χερσονήσου είναι το φαβορί για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά το γεγονός πως υπήρξαν εντάσεις κατά την διάρκεια του τουρνουά τον Δεκεμβρίου του 2022.

Μπορεί η πρόταση τους για την διεξαγωγή της διοργάνωσης του 2030 να απορρίφθηκε, όμως επέστρεψαν να διεκδικήσουν το Μουντιάλ του 2034.

Ο διάδοχος και πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε για το θέμα: «Η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 είναι μια ιστορική πρωτιά και αντανακλά τους στόχους της χώρας να ξεκλειδώσει νέες ποδοσφαιρικές ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τη δέσμευση να υποστηρίξει την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε όλες τις γωνιές του κόσμου».

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο πως 70 ενώσεις-μέλη της FIFA από διάφορες ηπείρους, έχουν δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Σαουδική Αραβία και αν δεν προκύψουν άλλες υποψηφιότητες θα της ανατεθεί η διοργάνωση. Αν όντως το Μουντιάλ γίνει και πάλι εκεί θα πραγματοποιηθεί ξανά χειμώνα λόγω των θεμάτων που υπήρχαν και στην προηγούμενη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.