Παϊσιάδης: «Περιμένω να πάμε σε μια πολεμική με το Υπουργείο Αθλητισμού, πέρυσι πήραμε λιγότερα χρήματα»

Metrosport Team01 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, και μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τα χρήματα του στοιχήματος, το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δεν βρεθεί μια λύση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τόνισε πως οι ομάδες της Volleyleague πήραν λιγότερα χρήματα πέρυσι από όσα περίμεναν ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό το πρωτάθλημα να τελειώσει με όσες ομάδες ξεκινήσει.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η συμφωνία ήταν να αρχίσει το πρωτάθλημα 22 του μηνός και είχε ανοίξει το θέμα της εκταμίευσης των χρημάτων που θα πήγαινε πιο πίσω, ήταν θέμα προκαταβολής για την επόμενη χρονιά, οριστικά αποφάνθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης πως δεν πρόκειται να δοθούν αυτά τα χρήματα. Οι ομάδες της Basket League και της Volleyleague έχουν σχηματίσει τα ρόστερ και αν δεν δοθούν αυτά τα χρήματα, δύσκολα θα μπορέσουν πολλές ομάδες να μπουν στο πρωτάθλημα. 

Τα ΔΣ των λιγκών θα έχουν έκτακτο θέμα την αναβολή των πρωταθλημάτων, δεν γίνεται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χωρίς να δοθούν τα χρήματα. Αυτό που προκύπτει είναι πως η προκαταβολή που δόθηκε πέρυσι είναι μεγαλύτερη από αυτά που ήταν να πάρουν οι ομάδες, και είναι σαν να λέμε πως θα χρωστάμε χρήματα αλλά θα γίνει ένας ισοσκελισμός. Στο βόλει περιμέναμε 320.000-350.00 η κάθε ομάδα και τελικά πήραμε 150.000 πήραμε προκαταβολικά πέρυσι, πριν λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε η εκκαθάριση και είναι πάνω από αυτή την εκκαθάριση. Αν και όλα τα πεπραγμένα συμβαδίζουν με τον νόμο, κατάφεραν να εκτεθούν τα Υπουργεία ενώ ήθελαν να λειτουργήσουν προνομιακά για τον αθλητισμό. 

Πολλές ομάδες έχουν προνοήσει να μπουν με αυτά τα λεφτά στα πρωταθλήματα. Οι 4 ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό μπορούν να προχωρήσουν, όμως οι υπόλοιπες ομάδες έχουν θέμα επιβίωσης. Αν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα αυτή η ιστορία του στοιχήματος, ενδεχομένως κάποιες ομάδες δεν θα πήγαιναν με τέτοιο ισχυρό ρόστερ για να διεκδικήσουν την άνοδος τη Volleyleague. 

Περιμένω να πάμε σε μια πολεμική με το Υπουργείο Αθλητισμού και να δούμε τι άλλο μπορεί να προκύψει. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η Σούπερ Λιγκ του ποδοσφαίρου, έχει τη δική της αυτονομία κα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις άλλες λίγκες. Δεν ξέρω που θα καταλήξουμε, φαίνεται πως θα υπάρξει συνασπισμός των λιγκών που θίγονται και θα γίνει μια προσπάθεια κοινής θέλησης και πίεσης προς το Υπουργείο, για να είναι πιο ουσιαστικό το αποτέλεσμα. Θα είναι χειρότερο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 10 ομάδες και να τελειώσει με 6. Φανταστείτε αν γίνει αυτό πόσο υποβαθμίζεται το προϊόν από εκεί που ήμασταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σκεφτείτε πως η Ορεστιάδα έχει τόσες μετακινήσεις μέσα στο πρωτάθλημα, είναι ένα πολύ σημαντικό έξοδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.