Παγκόσμιο Κύπελλο: Το... ταμείο της τρίτης ημέρας με Ζιρού, Οτσόα και τα δύο αουτσάιντερ

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Η τρίτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ επεφύλασσε πολύ μεγάλες εκπλήξεις καθώς οι θεωρίες των φαβορί και των φορμαρισμένων εθνικών «θρυμματίστηκαν». Και αν κανείς μπορούσε να θεωρήσει ότι η Τυνησία θα μπορούσε να αποσπάσει ισοπαλία από την Δανία, απολύτως κανένας, πλην των Σαουδαράβων δεν μπορούσε να φανταστεί την νίκη της εθνικής τους κόντρα στην Αργεντινή και μάλιστα με ανατροπή.

Στα άλλα δύο παιχνίδια Μεξικό και Πολωνία... αλληλοεξουδετερώθηκαν παίρνοντας από ένα βαθμό, ενώ η Γαλλία στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών και παρά τις αρκετές και σοβαρές απουσίες που είχε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν καθηλωτική κόντρα στην Αυστραλία. Παρακάτω στο... ταμείο της ημέρας οι 4 ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν ένας από κάθε παιχνίδι.

Χασάν Αλ Tαμπακτί (κεντρικός αμυντικός) - Σαουδική Αραβία

Στην... βόμβα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως τώρα με την νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής με 1-2 η οποία μάλιστα έφερε και εθνική αργία ώστε να εορταστεί κατάλληλα στην χώρα πολλοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από το σύνολο των Αράβων του Ερβέ Ρενάρ. Ωστόσο εδώ επιλέχθηκε κάποιος που δεν σκόραρε αλλά η συνεισφορά του ήταν εξαιρετικά κομβική στην νίκη της χώρας του. Ο κεντρικός αμυντικός της Αλ Σαμπάμπ, Χασάν Αλ Ταμπακτί ήταν ο άνθρωπος που είχε να αντιμετωπίσει σε προσωπικό μαρκάρισμα τον Λιονέλ Μέσι και κατάφερε παρά την τεράστια δυσκολία του εγχειρήματος να ανταποκριθεί άψογα. Μάλιστα εκτός αυτού ήταν και ο λόγος που οι Αργεντίνοι είχαν ακυρωμένα 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο έχοντας βγει 7 φορές οφσάιντ ως το 35ο λεπτό με την γρήγορη αλλαγής θέσης του αλλά και την δόση της τύχης όπως στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ στο 29’. Highlight του παιχνιδιού του το τάκλιν του 23χρονου κατά την διάρκεια του δευτέρου μέρους στον Μέσι, στερώντας του ένα τελείωμα από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή που ίσως να άλλαζε την έκβαση του αγώνα.


Αισά Λαϊντουνί (αμυντικός χαφ) - Τυνησία

Στο Δανία - Τυνησία αν υπήρχε κάποιο φαβορί αυτό ήταν στα χαρτιά η Δανία. Ωστόσο για τα 2/3 της αναμέτρησης οι Βορειοαφρικανοί ήταν... παντού στο γήπεδο και ελάχιστα απειλήθηκαν από τους Ευρωπαίους παίρνοντας στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε ακριβώς για τον λόγο ότι ήταν παντού, είναι ο 25χρονος συμπαίκτης του Άντερσον Εσίτι στην Φερεντσβάρος Αισά Λαϊντουνί. Με προσωπικό του αντίπαλο τον Κρίστιαν Έρικσεν η δουλειά του ήταν πολυσύνθετη ωστόσο έκανε εξαιρετική εμφάνιση διύνησε πολλά χιλιόμετρα και τελείωσε το παιχνίδι 3ος σε επαφές με την μπάλα για την Τυνησία ενώ είχε και 82% στην ακρίβεια μεταβιβάσεων σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα με 83% κερδισμένες μονομαχίες εδάφους, 3 εκκαθαρίσεις, 2 κοψίματα, 2 τάκλιν και 2 κερδισμένα φάουλ είχε ίσως την πιο μεστή του εμφάνιση την εθνική ομάδα της χώρας του. Μάλιστα είχε και την στιγμή του να σκοράρει κάτι που αν συνέβαινε θα αναδεικνύονταν και σε MVP του παιχνιδιού.


Γκιγιέρμο Οτσόα (τερματοφύλακας) - Μεξικό

Σε μια μέρα που σε όλα τα παιχνίδια ξεχώρισαν οι τερματοφύλακες των θεωρητικών «αουτσάιντερ» δεν θα μπορούσε να λείπει ο τερματοφύλακας των Μουντιάλ. Το Μεξικό δεν ήταν αουτσάιντερ κόντρα στην Πολωνία, ωστόσο σε στιγμές που ένιωσε... ευάλωτο ο 38χρονος ήταν εκεί με φυσικά μεγαλύτερο του κατόρθωμα την απόκρουση πέναλτι του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 58ο λεπτό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους Πολωνούς ωστόσο ο «γερόλυκος» και αρχηγός του Μεξικού του είπε «όχι», πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία. Ο Οτσόα είχε άλλες 2 αποκρούσεις σε στιγμές στην αναμέτρηση και μαζί με τον Σέζνι της Πολωνίας ήταν οι πρωταγωνιστές στο 0-0 μεταξύ των δύο χωρών ωστόσο η απόκρουση πέναλτι υπερτερεί.


Ολιβιέ Ζιρού (επιθετικός) - Γαλλία

Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον μεγάλο απόντα της τελευταίας στιγμής για τους «τρικολόρ» Καρίμ Μπενζεμά και το έκανε περίφημα στο πρώτο του παιχνίδι στην διοργάνωση. Από τους διακριθέντες της Γαλλίας στην ευρεία νίκη κόντρα στην Αυστραλία με τα δύο γκολ που πέτυχε, μαζί με τους Ραμπιό, Γκριεζμάν και Εμπαπέ κυρίως να ξεχωρίζουν. Ωστόσο η θέση εδώ του αξίζει διότι έγραψε ιστορία με το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση. Πιο συγκεκριμένα έφτασε τα 51 γκολ σε 115 συμμετοχές με τους «πετεινούς» ισοφαρίζοντας το ρεκόρ γκολ του Τιερί Ανρί και με μόλις ένα γκολ ακόμη θα ανέβει στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την Γαλλία ένα αδιανόητο επίτευγμα αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για επιθετικό που δεν λογίζεται ως βασικός γιατί είναι της ίδιας γενιάς με τον Καρίμ Μπενζεμά. Όμως ο τραυματισμός του φορ της Ρεάλ Μαδρίτης του δίνει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με την εθνική ομάδα της χώρας του.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.