Παγκόσμιο Κύπελλο: Μεγάλη νίκη της Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ιαπωνία βάζει «φωτιά» στον όμιλο

Metrosport Team27 Νοεμβρίου 2022

Με ένα αποτέλεσμα - έκπληξη ξεκίνησε η όγδοη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλουμε Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα να... ανοίγουν την ποδοσφαιρική ημέρα, τους Ιάπωνες να έχουν γενική υπεροχή στην αναμέτρηση ωστόσο την Κόστα Ρίκα να κλέβει την νίκη στο τέλος με 0-1, σε ένα αποτέλεσμα που δίνει ισχυρές ελπίδες πλέον στην Γερμανία για πρόκριση και... μπλέκει τον όμιλο.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά νωθρό με τους Ιάπωνες να παρατάσσονται με αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και την νίκη με τους Γερμανούς με τον Μοριγιάσου να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου. Κάτι που φάνηκε στον ρυθμό καθώς οι Ασιάτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χωρίς επιτυχία ενώ οι Κοσταρικανοί περίμεναν στο δικό τους μισό βολεμένοι με την ροή της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του Μοριγιάσου έδωσαν πνοή στην χώρα του ωστόσο η σημαντικότερη φάση ήρθε από στημένη μπάλα στο 62΄με τον Σόμα να απειλεί.

Η συνέχεια του αγώνα δεν είχε ανάλογη πίεση παρά τα πολλά, συγκεκριμένα 12 σουτ που επιχείρησαν σε όλο το δεύτερο μέρος και η Κόστα Ρίκα στην μια από τις λίγες φάσεις που βρέθηκε μπροστά προηγήθηκε με τον Φούλερ στο 81' ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Γκόντα.

Η Ιαπωνία έπειτα ανέβασε την πίεση της και είχε μια φάση διαρκείας με την οποία απείλησε το 89' ωστόσο ο Νάβας αποσόβησε τον κίνδυνο.

Πλέον στην τρίτη αγωνιστική η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει την Γερμανία και η Ισπανία την Κόστα Ρίκα και φαίνεται ότι και τα δύο παιχνίδια θα έχουν ενδιαφέρον πρόκρισης ανάλογα βέβαια και με το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης (21:00) της Ισπανίας με την Γερμανία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.