Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκανε το 2x2 η Πορτογαλία και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ

Πέτρος Χαριζακλής28 Νοεμβρίου 2022

Δυσκολεύτηκε για λίγο περισσότερο από ένα ημίχρονο, ωστόσο με τον Μπρούνο Φερνάντες να πετυχαίνει δύο γκολ και να οδηγεί την Πορτογαλία στη δεύτερη νίκη της και παράλληλα στο 2-0 επί της Ουρουγουάης. Αυτή η νίκη έφερε στους Ιβηρες και την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο πρώτο ημίχρονο η Πορτογαλία ήταν ανώτερη, όμως τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε η Ουρουγουάη. Στο 33ο λεπτό ο Μπετανκούρ έκανε μια τρομερή ενέργεια και βρέθηκε τετ-α-τετ, όμως το πλασέ του απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σάντος μπήκε πιο αποφασισμένη και κατάφερε από νωρίς να βρει δίχτυα και να ηρεμήσει ελαφρώς.

Στο 54ο λεπτό, ο Μπρούνο Φερνάντες επιχείρησε μια υπέροχη σέντρα προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας δεν ακούμπησε την μπάλα και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ κατοχυρώθηκε στον Μπρούνο Φερνάντες και το σκορ έγινε 1-0.

Στη συνέχεια η Ουρουγουάη πίεσε και είχε δοκάρι με τον Γκόμες στο 75', με τον νεοεισελθόντα ποδοσφαιριστή της τυπικά φιλοξενούμενης να επιχειρεί ένα μονοκόμματο σουτ στην κίνηση.

Στο 90' η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι μετά από ποδιά του Φερνάντες στον Χιμένες και εκείνος πέφτοντας έκανε χέρι. Μετά από υπόδειξη του VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο άσος της Γιουνάιτεντ ευστόχησε γράφοντας το 2-0.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.