Παγκόσμιο Κύπελλο: Απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά για το Μαρόκο!

Παναγιώτα Χαλκιά10 Δεκεμβρίου 2022

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ πήρε το Μαρόκο επικρατώντας με 1-0 της Πορτογαλίας χάρη στο τέρμα του Ελ Νεσιρί. Παίζοντας με πάθος και ακολουθώντας πιστά το σύστημα, το Μαρόκο προκρίθηκε στους «4» για πρώτη φορά στην ιστορία του και έγινε η πρώτη ομάδα της Αφρικής που φτάνει ένα βήμα πριν τον τελικό.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο. Η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο της μπάλας αλλά το Μαρόκο δεν έχανε την ευκαιρία να ανεβάσει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή όταν έβρισκε χώρους. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν αλλά είδαν το 42ο λεπτό τον Ελ Νεσιρί να εκμεταλλεύεται τη λανθασμένη έξοδο του Ντιόγκο Κόστα και με ένα φοβερό άλμα και κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά στο γυριστό σουτ που έκανε, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Φερνάντο Σάντος θέλησε να δώσει άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας και πέρασε στο παιχνίδι τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Πορτογάλοι ασκούσαν ασφυκτική πίεση αλλά το Μαρόκο αντιστεκόταν με πάθος και ψυχή και παίζοντας με ένα σύστημα που δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες και η κεφαλιά του Γκονζάλο Ράμος πέρασαν άουτ ενώ στο 83ο λεπτό ο Μπόνο κατέβασε τα ρολά στο δυνατό φαλτσαριστό σουτ του Φέλιξ. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και το Μαρόκο πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (58' Ντάρι), Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65' Τσεντίρα), Ζιγές (82' Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65' Μπενούν), Μπουφάλ (82' Τζαμπράν)

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ (79' Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51' Κανσέλο), Οτάβιο (69' Βιτίνια), Νέβες (51' Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Ράμος (69' Λεάο), Φέλιξ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.